Använd din iPad som lampa

Belys motivet med surfplattan

Använd det här knepet för att skapa en snygg effekt i dina bilder med hjälp av en surfplatta.

12 april 2016

Genom att använda en surfplatta kan du åstadkomma ett elegant ljus för exempelvis porträttbilder inomhus. Du använder helt enkelt surfplattans skärm för att belysa motivet en aning. Detta kan lätta upp hårda skuggor och ger en fin ljusglimt i ögonen.

Du kan se effekten nedan. I bilden till vänster använde vi bara det befintliga ljuset, men i bilden till höger höll modellen en surfplatta under ansiktet. Lägg märke till hur mycket mer levande ögonen har blivit, tack vare att ljuset från surfplattans skärm speglas i dem.

Så gör du

Du behöver bara öppna en vit bild på surfplattan och öka skärmens ljusstyrka. Om du inte har någon helt vit bild att tillgå kan du också besöka en tom webbplats, till exempel blank.org.

Härnäst håller en medhjälpare eller personen som du fotograferar upp surfplattan till ansiktet, så att den nätt och jämnt inte kommer med i bilden. Sedan är det bara att fotografera.

Du kan även använda smarttelefoner för att ge extra ljus på små motiv, och du kan naturligtvis också använda flera mobila enheter som ger extra ljus från olika vinklar på samma bild.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av