Kalas

Så får du de bästa kalasbilderna

Slipp kat(t)astrofala bilder när du ska föreviga kattkostymen eller den blodtörstiga piraten under nästa maskerad med hjälp av dessa tips.

7 februari 2016

1. Gå ner på knä och ta bilderna i barnhöjd. Om du fotograferar uppifrån och ner får barn stora ansikten och små kroppar. Det är bättre att fotografera rakt framifrån.

2. Ställ dig så att barnen har ansiktena vända mot dig när de leker, till exempel om de slår på en piñata. Då är det lättare att fånga ansiktsuttrycken när det händer något. Försök att få med det som de leker med i bilden, möjligtvis helt oskarpt i förgrunden.

3. Om ni är inomhus, så använd gärna en extern blixt för att lätta upp skuggor. Rikta den inte direkt mot barnen, utan låt den slå mot en vägg eller taket för att mjuka upp ljuset. På så vis undviker du hårda skuggor.

4. Utgå ifrån en slutartid på 1/160 sekund. Slutartiden bör vara tillräckligt lång för att få rörelse i bollträet som svingas mot piñatan och eventuellt träffar, men ansiktena ska fortfarande vara skarpa.

5. Vid snabb och intensiv lek ställer du in kameran på kontinuerliga exponeringar och kontinuerlig autofokus.

6. Experimentera med annorlunda vinklar. Lägg dig till exempel ner på golvet med ett vidvinkelobjektiv. Det blir årets toppbild om du ligger under piñatan och lyckas fånga när innehållet väller ner över dig medan barnen tjuter av glädje.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av