Platser med djurfotografering

Fantastiska platser för djurfotografering

Det finns fantastiska möjligheter att fotografera djur alldeles runtom knuten där vi bor, men det finns också betydligt mer avlägsna platser med ett enastående djurliv.

Pang, pang, pang! Ja, det smäller rejält när djurfotografer är ute på jakt efter spännande djur. Men här ligger avtryckarfingret lyckligtvis på kamerans utlösare, och det är bara slutarmekanismen som låter.

Här tipsar vi om en handfull platser som vi tycker kan vara värda en resa om man gillar att fotografera djur och vill ha en rejäl chans att få se udda och exotiska arter.

> Läs också: Vassa tips: Kom riktigt nära djuren

Fotografera brunbjörn

Det finns vilda björnar i både Sverige och Finland. Wild Brown Bear Centre i det lilla samhället Vartius är ett bra resmål om man längtar efter att få fotografera Nordens största rovdjur.

Här kan man hyra in sig i gömslen och komma riktigt nära björnarna.

Fånga örnen

Norge är ett paradis för fågelfotografer på jakt efter örnar. Särskilt området kring Flatanger, där det finns runt 20 häckande havsörnspar, är populärt.

Dessutom finns det lokala guider som arrangerar turer till fjälls och till sjöss.

> Läs också: Jaktbilder: Så får du vilt på kornet

Världens största djur

Blåvalen är det största djuret som någonsin har levt på jorden, och ett populärt motiv är när det enorma djuret kastar sig upp i luften bland vågorna. Om man utgår ifrån den lilla fiskebyn Mirissa på Sri Lankas sydkust kan man följa med på turer ut till områden där stora grupper av blåvalar håller till.

Alldeles unik möjlighet

Galápagosöarna har aldrig haft kontakt med fastlandet, vilket innebär att allt liv på öarna antingen har flugit, simmat eller helt enkelt flutit dit med havsströmmarna.

På guidade turer utmed öarnas kustlinjer kan man få se kolonier med sjölejon, drakliknande havsleguaner och fregattfåglar.

Läs om fler fantastiska destinationer och ta reda på vart du ska åka på din nästa fotoresa om du vill fotografera noshörningar, lejon och tigrar i Bonnier Digital FOTO nummer 17/2016. Här får du också tips på hur du kan ställa in kameran för att få bäst bilder.

Läs också om hur du själv kan följa med på en alldeles unik resa till Galápagosöarna med Bonnier Digital FOTO. > Läs mer om vår läsarresa till Galápagos.

> Läs också: När djuren är med och fotograferar

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av