Sommarens ankomst är inte bara lika med solsvedda näsor, enorma glasstrutar och långa, ljusa kvällar.
Efter hand som temperaturen stiger kommer vissa djur fram ur sin vinterdvala, medan andra djur får sina ungar. Samtidigt prunkar trädgårdarna och parkerna av blommor, vilket betyder vackra färger och myllrande liv.
Nedan har vi sammanställt ett axplock av några av alla motiv som uppenbarar sig under årets varmaste månader.

Iris är med sina färgstarka och böljande blomblad en ytterst fotogenisk blomma som du kan ta unika bilder av om du testar lite olika vinklar.
© ShutterstockTumlare och hungriga fågelungar
Maj: Nu börjar det bli väder för att skåda tumlare. De små valarna förekommer utmed hela kustlinjen, men de är betydligt vanligare utmed västkusten.
Maj: Från februari till mars ruvar kattugglan sina ägg, och i slutet av maj kan du få syn på de duniga ungarna när de sitter på grenar tätt intill trädstammen.
Slutet av maj: Den karakteristiska spillkråkans ungar har kommit fram ur äggen, och om du kan hitta bohålet, kan du ta bilder av de ivriga ungarnas näbbar som sticker fram när föräldrarna kommer med mat.
Maj–juni: Nu blommar den vackra trädgårdsirisen med stora, böljande kronblad i alla tänkbara färger.
Maj–juli: Den större hackspettens ungar är nykläckta, och från maj till juli kan ungarnas högljudda tiggläten från bohålet höras på långt håll. Från juni till juli kan du fotografera de flygfärdiga ungarna när de lämnar boet.
Maj–september: Den färgstrålande fjärilen puktörneblåvinge kan ses på torra, öppna och blomsterrika lokaler. Du är rätt kringflackande, så du kan även hitta den i trädgårdar.
> Läs också: Allt du behöver veta om makrofotografi

Luktgräsfjäril är en vanligt förekommande fjäril, men det betyder definitivt inte att du inte kan ta fina bilder av den. Se till att komma ner i höjd med fjärilen – då blir det lättare att få till en snyggt oskarp bakgrund utan störande element.
© ShutterstockHårt arbetande tornfalkar och lekfulla rävvalpar
Juni–juli: Nu blommar de praktfulla luktpionerna. Blommorna är så stora att du kan komma nära till och med med en normalzoom med relativt kort närgräns.
Juni: Om du har tur kan du få syn på tornfalkar som flyger med byten till sina ungar. De häckar bland annat i holkar, ihåliga träd och klippavsatser, men även i gamla ruiner eller kyrktorn.
Juni: Nu har rävens valpar blivit så stora att de kommer upp ur lyan. Om du har hittat en rävlya, är det bara att vänta en bra bit bort. Valparna är ofta lekfulla och inte lika vaksamma som de vuxna rävarna, vilket ger goda chanser att ta fantastiska bilder.
Juni–augusti: En ny generation av den fina fjärilen luktgräsfjäril är på vingarna. Den är utbredd över stora delar av landet, på gräsbevuxna platser.
Juni–augusti: Nu blommar den klart ljusblå bolltisteln. Ett lätt makromotiv är att fånga ett bi som klättrar runt på den runda blomställningen.
Mitten av juni: Nu har du chans att ta en vidunderlig bild av den sällsynta svarthalsade doppingen, för vid den här tiden kan man se den simma omkring på vattnet med sina små ungar på ryggen. Den är vanligast förekommande i landets södra delar.
> Läs också: 10 fina fåglar att fotografera

Ta dina fågelbilder till nya höjder genom att fånga det här förunderliga fenomenet: En svarthalsad dopping som tar med sin nykläckta unge på en simtur.
© ShutterstockAmiralfjärilar och kronhjortar
Mitten av juni: Om du teleobjektivet redo kan du med lite tur fånga små familjeflockar av den färgglada gulhämplingen innan den lilla tättingen lämnar landet i september–oktober.
Juli: En ny generation av den stora och vackra amiralfjärilen är på vingarna, och du kan se den i trädgårdar, parker, skogar, över våtmarker och på andra platser där det växer brännässlor.
Juli–oktober: En av de mest välkända fjärilarna, påfågelöga, har kläckts och kan fotograferas över nästan hela landet. Om du har en fjärilsbuske i trädgården får du nästan garanterat ett besök.
Augusti: Nu kan du få en glimt av både vuxna sälar och sälkutar som ligger och vilar sig i solen på kobbar och skär.
September: Den tidiga hösten är kronhjortarnas brunstperiod, vilket betyder bröl, slagsmål och parning. Det är viktigt att du inte stör djuren under den här tiden, så håll dig till vägar och större stigar där de är vana vid att det kan dyka upp människor.
> Läs också: Så kommer du närmare djuren