3 tips från naturfotografen

3 tips från naturfotografen

Morten Hilmer är en välrenommerad naturfotograf med en särskild kärlek till de arktiska trakterna. Här delar han med sig av sina bästa tips till vardagsäventyr för fotografer.

19 januari 2017

Morten Hilmer älskar naturen – särskilt i kallare trakter.

Han har har flera gånger varit på Grönland, Svalbard, Arktis och Antarktis för att fotografera.

Två gånger har han utsetts till Årets Naturfotograf i hemlandet Danmark, och han har även vunnit pris i Wildlife Photographer of the Year.

Här delar Hilmer med sig av tre användbara tips som du kan använda när du ska dokumentera dina egna vardagsäventyr

  • Kom på ett projekt som du kan jobba med under en längre tid. Det kan vara någon av fåglarna i trädgården. Undersök dess vanor och var den brukar hålla till. Lägg minst två månader på projektet, så att du får nya och intressanta motiv.
  • Ge dig ut ur din komfortzon. Packa ryggsäcken med termos och en sovsäck och ge dig ut i skogen – eller bara i trädgården – och se vad som händer. Du hittar ständigt nya motiv, vinklar och erfarenheter.
  • Lär känna din utrustning riktigt ordentligt så att du kan använda den intuitivt och inte behöver undersöka den varje gång du behöver justera några kamerainställningar. Då löper du mindre risk att missa de unika ögonblicken.

Läs hela intervjun med Morten Hilmer i tidningen Bonnier Digital FOTO, nummer 2/2017, där han berättar om fem helt speciella ögonblick – bland annat om mötet med en isbjörn, om en förfrusen kamera och om en nyfiken fjällräv.

Du som prenumererar kan läsa hela intervjun här – eller på mobilen eller surfplattan med hjälp av appen Wype.

Nu i sommar kan du följa med Bonnier Digital FOTO och Morten Hilmer på läsarresa till Svalbard.

Här kan du läsa mycket mer om resan till Svalbard.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av