Vinterns fåglar

Vintern är i full gång på norra halvklotet, och det är inte många ljusa timmar. Ändå har man som naturfotograf massor att göra. Många fåglar övervintrar nämligen här, och jakten på föda gör det lättare att locka fram dem.

21 januari 2015

Fågelfoto är en av de grenar inom naturfoto som har flest anhängare, och det är inte utan anledning. Det är t.ex. generellt lättare att komma inom skotthåll för fåglarna än de vilda djuren, och så finns det många fler av dem.

Vintern är en riktigt bra årsid för fågelfotografering, för då är de inte upptagna med parning och utfodring av ungarna. Även om en del fåglar har dragit till varmare breddgrader finns det fortfarande riktigt många fåglar som håller ut i vinterkylan. De samlas där det går att hitta mat, och det gör det mycket lättare för oss fotografer än när vi vill fota fåglar på sommaren. Antingen kan vi leta upp naturliga födoplatser, eller så kan vi själva mata fåglarna och locka dem på det sättet.

Det är bara att sätta igång medan det fortfarande är vinter, och här får du fler tips om hur du lyckas ta riktigt fina fågelbilder. Det gäller både att välja utrustning och att göra rätt kamerainställningar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av