Semestrande par

Aktivera kamerans GPS när du är ute på resa. Då kan du i efterhand gå på upptäcktsfärd i kartan på datorn och se var du tog dina bilder.

© Shutterstock

Redaktionen rekommenderar: 3 bra fotoprodukter till semestern

Semestern är snart här, och det är en perfekt anledning till att unna dig själv lite ny fotoutrustning. Vi tittar närmare på tre produkter som garanterat ger sommarens fotorundor en extra dimension.

24 juni 2020

Vad du än planerar att göra på årets semester, kan lite ny fotoutrustning ge fotorundorna en extra krydda. 

Därför har vi på redaktionen tittat närmare på en rad produkter som ger en ännu trevligare semester.

1. Hähnel Captur Timer Kit

Semester och solnedgångar går hand i hand, så en trådlös fjärrutlösare är en perfekt present till dig själv. 

Fjärrutlösaren är oslagbar när du arbetar med långa slutartider och timelapse-videor, där kameran är extra känslig för även riktigt små skakningar. 

Du kan till exempel skapa en timelapse-video av solnedgången eller av storstadens myller av människor. 

> Läs också: Så skapar du en timelapse-video 

Hähnel Captur Timer Kit

Hähnel Captur Timer Kit finns att köpa till de flesta kameramodeller. Var noga med att köpa rätt fjärrutlösare till din kamera.

© Hähnel

2. Peak Design Travel Tripod

Enligt Peak Design har de lagt fyra års utvecklingsarbete på det här stativet som inte är tjockare än en vattenflaska i hopfällt skick, vilket gör det väldigt smidigt att ha med sig.

Trots stativets blygsamma storlek i hopfällt skick, täcker det fortfarande alla behov du har när du är ute och fotograferar. Stativet har en maxhöjd på 1,52 meter, och det finns tillgängligt i både aluminium och kolfiber. 

> Läs också: Så väljer du rätt kamerastativ

Peak Design Tripod

Kolfiberversionen är ungefär dubbelt så dyr som aluminiummodellen.

© Peak Design

3. Kodak Printomatic

Ibland är det trevligt att få en pappersbild rakt i handen när du har tagit en bild. Det kan man få med Kodaks snygga instantkamera på 10 megapixel. 

Dessutom går det att välja mellan svartvitt och färg. Instantkameran matar ut fotot från sidan av kameran, och redan efter 30 sekunder börjar motivet ta form på fotot.

Kodak Printomatic instantkamera

Modellen finns tillgänglig i gult, grått, svart, blått och rosa.

© Kodak

Få många fler tips inför semestern i Bonnier Digital FOTO

I Bonnier Digital FOTO nummer 10/2020 kan du läsa hela redaktionens tips på trevliga tillskott till kameraväskan. Här tittar vi närmare på nödvändiga, lyxiga och roliga prylar inför semestern. Vi berättar också var du hittar produkterna till förmånligast pris.

Om du ännu inte prenumererar på tidningen, kan du just nu få två nummer av tidningen och den helt nya fotoboken "Bli en bättre fotograf" för bara 49 kronor + porto! Boken är en komplett och användbar guide till alla de viktigaste motiven, med massor av exempel och steg-för-steg-instruktioner.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av