Du kanske ska resa iväg om bara någon dag, men har du funderat på hur du ska packa ner kameran?

© Shutterstock

Säkra kameran på resan

Har du full koll på hur du bäst reser med din kamera? Vi har fem bra tips att tänka på, så att du kan få med dig utrustningen både ut och hem igen.

6 juni 2017 av NM

De flesta av oss vill gärna ha med kameran och kanske lite extra utrustning när vi är ute och reser, men vet du hur du skyddar utrustningen under transport?

Vi har sammanställt 5 bra tips som du kan ha nytta av.

1. Köp en riktig kameraryggsäck

Fotoväskor är särskilt konstruerade för ändamålet. Det är det enda säkra sättet att förvara utrustningen, och en riktig kameraväska skyddar också kameran på bästa sätt under själva resan. 

Hitta en kameraväska i Prylguiden.

> Få en snygg och praktisk fotoväska till ett extraordinärt bra pris med Bonnier Digital FOTO. Få den samt 2 nummer av tidningen för bara 49 kronor HÄR.

2. Plocka av objektivet

Det kan vara frestande att ha objektivet på kameran under resa, men det säkraste är att skilja dem åt under transporten. 

Om olyckan är framme kan du annars råka ut för skador på fattningen.

3. Använd skumgummi eller kläder

Det är bra att fylla ut tomrum i ryggsäcken med bubbelplast eller skumplast. 

Det är viktigt att utrustningen inte kan skramla runt i väskan. Du kan även använda kläder. 

4. Ställ ryggsäcken

Om du ska flyga är det bra om din ryggsäck i möjligaste mån kan stå upp på bagagehyllan. Då kan inte andra passagerare trycka in sina väskor ovanpå din dyra utrustning.

5. Märk upp väskan

Du kan med fördel sätta klistermärken på kameraväskan där det står "Handle with care" eller "Fragile", så att andra förstår att väskan har ett känsligt innehåll.

Bonus: Därför ska du inte checka in kameran

Du bör aldrig checka in kameran på flygplatsen, för väskorna råkar ofta ut för en rätt omild behandling på vägen till och från planet. Lägg alltid kameran och dina objektiv i handbagaget. 

Redaktionen rekommenderar: Snygg kameraväska

Till semestern eller fotorundan är en praktisk och rymlig fotoväska en bra investering.

I vår nya kameraväska finns det ett separat utrymme för surfplattan, så att du lätt kan ta med den och föra över bilder från kameran ute i fält med hjälp av wifi.

Du kan få väskan samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Enbart väskan har ett värde på 399 kronor. Se erbjudandet här.

Du kan få väskan samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Enbart väskan har ett värde på 399 kronor. Se erbjudandet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av