När du bildbehandlar i Photoshop Elements, kan du se originalet och den justerade bilden jämte varandra.

© Shutterstock.com / Bonnier Digital FOTO

5 skäl till att välja Photoshop Elements

Photoshop Elements är ett av de användarvänligaste bildbehandlingsprogrammen på marknaden. Och det har också en rad fördelar jämfört med Photoshop och Lightroom. Se här varför du bör välja Elements.

Tidigare var Photoshop Elements helt enkelt en nedbantad version av proffsprogrammet Photoshop, men i dag är det fullsmockat med funktioner som inte finns i programmen som riktar sig till yrkesfolket, och som gör det lätt och roligt att bildbehandla.

I Photoshop Elements ligger fokus nämligen på att åstadkomma avancerade resultat på ett enkelt sätt där alla kan vara med. Samtidigt kan programmet också växa med dig efterhand som du lär dig mer, så att du också kan ta full kontroll. Här listar vi fem skäl till att välja Photoshop Elements.

1. Photoshop Elements är enkelt för nybörjaren

Bildbehandlingsprogrammet är uppdelat i tre huvudmoduler: Snabb, Guidad och Expert, och modulen Snabb är ett lättöverskådligt sätt att komma igång med att förbättra sina bilder, även om man aldrig har gjort det förut.

I modulen Snabb finns det sex olika typer av justeringar som man kan göra, och var och en av dem har ett enda skjutreglage och några bildexempel med justeringar av din bild som du klan klicka på.

>Se också: Bli bättre på Photoshop Elements med vår grundkurs som består av fem videor.

Till vänster ligger originalbilden och till höger vår justerade bild där vi har använt inställningarna i modulen Snabb i Elements.

Du kan bl.a. justera färgton, färgmättnad, ljushet, kontrast och skärpa i Snabb.

2. Photoshop Elements är avancerat för entusiasten

Om du själv vill ta kontroll över justeringarna, har Elements många av samma funktioner som återfinns i Photoshop i modulen Expert.

Här hittar du massor av bra verktyg för bland annat markering och kloning, du kan arbeta i flera lager, så att du t.ex. kan klippa in en person på en ny bakgrund, och du kan justera bilderna med hög precision.

Du kan även öppna råfiler från din kamera i programmet, vilket ger optimala möjligheter för hög bildkvalitet.

>Läs också: 5 bra anledningar till att fotografera i råformat

3. Photoshop Elements har en massa kul effekter

Med hjälp av de inbyggda guiderna i modulen Guidad kan du blixtsnabbt åstadkomma roliga effekter i dina bilder i Roliga redigeringar.

Du kan skapa collage, lägga in fartränder i bakgrunden, åstadkomma reflektioner och mycket mer. Om du i stället väljer Specialredigeringar, kan du lätt byta ut en bakgrund mot en annan eller släta ut hud i porträtt, med mera.

Roliga redigeringar i Photoshop Elements

Under Roliga redigeringar i Elements kan du skriva text med bilder i eller lägga in olika mönster i bilderna.


4. Photoshop Elements är även ett organiseringsprogram

Det ingår också en fullständig organiseringsdel i Photoshop Elements. I Organiseraren kan du hålla ordning på hela bildsamlingen. Du kan bland annat tilldela sökord, så att bilderna bilr enklare att hitta, ge bilderna stjärnor eller placera dem på en karta.

>Läs också: De bästa kamerainställningarna för porträtt

5. Photoshop Elements är ditt för evigt

För att använda Lightroom och Photoshop behöver du abonnera med ett fast belopp som betalas på månads- eller årsbasis, men Photoshop Elements är ditt för all framtid, så snart du har betalt de 994 kronor som programmet kostar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av