Adobe Photoshop Elements 2021

3 vassa nyheter i nya Photoshop Elements 2021

Adobe har lanserat den nya versionen av Photoshop Elements. Du kan bland annat ge liv åt bilderna och förbättra landskapsfoton med hjälp av artificiell intelligens.

Adobe har lanserat nya Photoshop Elements 2021, och i likhet med de senaste versionerna handlar nyheterna främst om att det ska vara lätt att åstadkomma snygga och roliga resultat med sina bilder.

På den fronten använder Photoshop Elements 2021 sig av så kallad machine learning med Adobe Sensei, som är ett slags artificiell intelligens. Bland annat använder programmets följande tre stora nyheter sig av Adobe Sensei.

1. Photoshop Elements 2021 ger rörelse åt dina bilder

Med den nya funktionen Moving Photos analyserar Photoshop Elements 2021 bilden och definierar bland annat förgrund och bakgrund, varpå du kan välja mellan olika rörliga effekter som gör bilderna mer livfulla.

>Läs också: 5 skäl till att välja Photoshop Elements

Du kan bl.a. skapa en zoomeffekt eller en panorering, där förgrunden rör sig i förhållande till bakgrunden. Resultaten sparar du som gif-filer med rörelse i, så att du lätt kan dela dem med andra.

2. Photoshop Elements 2021 flyttar på ansikten

Adobe Sensei kan automatiskt hitta ansikten, och med Adjust Facial Features kan du göra ögonen större, justera läppar med mera. I Photoshop Elements 2021 kan du nu även flytta på ett ansikte om det t.ex. är riktat en aning åt fel håll.

Face Tilt i Photoshop Elements 2021

På bilden till höger är barnets ansikte vänt rakare framåt med hjälp av funktionen Face Tilt i Photoshop Elements 2021.

© Adobe

Funktionen heter Face Tilt, och här kan du med tre skjutreglage rotera ansiktet, vånda det pt endera håll eller flytta det upp eller ned.

>Läs också: Det behöver du veta om bildkomposition

3. Photoshop Elements 2021 gör dina landskapsbilder snyggare

I modulen Guidad, där man stegvis leds genom olika justeringar, har det tillkommit en ny funktion vid namn Perfect Landscape. Här hittar Adobe Sensei själv himlen, och sedan kan du byta ut den mot någon av de inbyggda alternativen.

I Perfect Landscape kan du även ta bort dis med ett klick, räta upp horisonten och beskära bilden.

Photoshop Elements 2021 kan köpas redan nu och kostar 994 kronor.

Perfect Landscape i Photoshop Elements 2021

I den här bilden har diset tagits bort, och himlen har bytts ut med hjälp av Perfect Landscape i Photoshop Elements 2021.

© Adobe

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av