LG V30

Alla de stora tillverkarna av mobiltelefoner har lanserat nya flaggskepp. LG är ett av exemplen.

© LG

Mobiler i kö för att utmana iPhone

Apples konkurrenter bland mobiltillverkare har öppnat godispåsen under den senaste veckan, och bl.a. LG, Samsung och Nokia har lanserat väldigt intressanta nyheter. Läs mer här.

Inför den stora elektronikmässan IFA i Berlin, som slog upp portarna i fredags, har det lanserats ett flertal intressanta nya mobiltelefoner. 

Tillverkare som LG, Nokia och Samsung släpper nämligen alla sina pinfärska flaggskepp. Det innebär att de är snabbare än Apple, där vi fortfarande väntar på nya iPhone 8. 

Nedan kan du se vad den nya modellerna har att komma med.

LG V30

LG V30

V30 är namnet på den nya toppmodellen från sydkoreanska LG.

© LG

I likhet med flertalet övriga LG-modeller har V30 två kameror där huvudkameran har en bildvinkel på 71 grader och en upplösning på 16, 0 megapixel, medan den andra klarar hela 120 graders vidvinkel och har en upplösning på 13,0 megapixel.

Huvudkameran har en bildsensor från Sony och ett objektiv med en ljusstyrka på imponerande F1.6. 

Ett av objektivets sex linselement är av glas snarare än plast, vilket enligt LG ska släppa igenom mer ljus. V30 kan spela in video i 4K och har en skärm på 6,0 tum.

Nokia 8

Nokia 8

Legendariska Nokia har äntligen lanserat en helt ny supertelefon.

© Nokia

HMD Global, som är företaget bakom Nokia när det gäller mobiltillverkning, har också lanserat det länge väntade flaggskeppet Nokia 8. Även den här mobilen har två kameror. 

De är båda tillverkade av tyska Zeiss och har en bländare på F2.0 samt en upplösning på 13,0 megapixel. Skärmen är på 5,3 tum.

Nokia 8 kan spela in video i 4K, och mobilen har också fått den unika nya funktionen Bothie som innebär att man kan spela in video och fotografera stillbilder med både fram- och baksideskameran samtidigt. 

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Samsungs nya flaggskepp ska få oss att glömma fadäsen med Galaxy Note 7.

© Samsung

Efter att Samsung tvingades återkalla Note 7 på grund av brandfara, har marknaden spänt väntat på en efterföljare. Nu är den färdig, och även Galaxy Note 8 följer tidens trend med två kameror. 

Det ena har en vidvinkel på 26 mm och F1.7, medan den andra har 2x tele och en bländare på F2.4. I båda fallen är upplösningen 12,0 megapixel.

Galaxy Note 8 har en skärm på 6,3 tum, vilket är störst hittills. En praktisk detalj är att man kan ha flera fönster öppna samtidigt på den stora skärmen. Video spelas in i 4K.

Nu ligger bollen hos Apple, och enligt uppgift ska de vara på gång med sin nya lur inom de närmaste veckorna.

Här kan du läsa mer om mobilkameror

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av