Videoserien "Fortsättningskurs i Lightroom"

Den nya videoserien kommer från Bonnier Digital FOTOs redaktion och består av 10 avsnitt.

© Bonnier Digital FOTO

Ny stor videoserie gör dig ännu bättre på Lightroom

Vi har satt samman en ny videoserie i tio avsnitt där du kan lära dig att få fram fler detaljer i dina bilder, åstadkomma perfekta färger, förbättra kompositionen med mera, så att du får ut ännu mer av dina bilder.

12 november 2019 av Kristoffer Engbo

Tidigare i år släppte vi vår stora videoserie Grundkurs i Lightroom” där vi går igenom alla de grundläggande funktionerna i det omfattande bildbehandlingsprogrammet.

Nu kommer vi med uppföljaren, där Bonnier Digital FOTOs expert visar hur du får ut mer av dina bilder med hjälp av några av Lightrooms mer avancerade funktioner.

Den nya serien, Fortsättningskurs i Lightroom”, består också av 10 avsnitt, och här tittar vi bland annat närmare på de effektiva verktygen i programmets Framkalla-modul.

>Läs också: 5 knep som gör dig snabbare i Lightroom

Så får du finare bilder i Lightroom

Vi visar hur du kan justera i delar av bilderna utan att påverka resten med hjälp av verktygen Övertoningsfilter, Radiellt filter och Justeringspensel, och så kan du se hur du anpassar verktygen för att åstadkomma exakta justeringar.

Panoramafunktionen i Lightroom

Vi går bland annat igenom de olika metoderna som du kan använda när du vill lägga samman flera bilder till en panoramabild.

© Bonnier Digital FOTO

Vi visar också hur du kan åstadkomma en bättre komposition genom att beskära med funktionen Beskär övertäckning, och så visar vi ett smart knep som gör det enklare att ta bort fläckar och liknande i dina bilder med verktyget Fläckborttagning.

I de tio videorna går vi bland annat också igenom de avancerade funktionerna för färgjustering i panelen NML, och så visar vi hur du gör exakta konverteringar till svartvitt.

Så ser du vår videoserie om Lightroom

I likhet med videoserien ”Grundkurs i Lightroom” ligger de 10 nya avsnitten från ”Fortsättningskurs i Lightroom” i Fördelszonen, vårt digitala universum för alla som prenumererar på Bonnier Digital FOTO.

Du behöver alltså prenumerera på tidningen för att kunna se de 10 avsnitten i ”Fortsättningskurs i Lightroom”. I Fördelszonen får du som prenumererar också massor av andra videor om kamerateknik, bilbehandling och fotografering, och även program och e-böcker som du kan ladda ned utan extra kostnad plus mycket mer.

Klicka här för att se serien Fortsättningskurs i Lightroom”.

Vill du se Grundkurs i Lightroom”? Klicka här i så fall.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av