Giant and girl on picnic

Ung, fantasirik manipulationsmästare vinner Nordisk Talent Award

En 22-årig svensk tog hem segern i Nordisk Talent Award med fascinerande bilder, där huvuden blir till äggskal, och jättar agerar gungor.

15 september 2016

22-åriga Anna Winér från Sverige avgick med segern i årets Nordisk Talent Award.

Anledningen är att vi på redaktionen genast blev fascinerade av hennes roliga idéer och fängslande bilder, och vi imponerades dessutom av hennes teknik, när det gäller både fotografering och bildbehandling.

Hon har en distinkt stil, och hon försöker i hög grad förmedla budskap med sina verk.

Drown my sorrows

”När jag skapar en bild vill jag inte bara visa upp något vackert. Jag vill att betraktaren aktivt ska fundera på bland annat hur vi lever våra liv. Därför får varje bild också en titel som hjälper tankarna på vägen”, förklarar Anna Winér.

> Läs om alla tre vinnarna i Nordisk Talent Award 2016.

The world isn't upside down, humanity is

Planeringen tar längst tid

Anna fotograferar med en Canon EOS 5D Mark III med objektiv på antingen 50 eller 85 mm, och gärna med en eller två externa blixtar. Hon lägger oftast en timme på att fotografera, medan bildbehandlingen i Photoshop och Lightroom ofta tar uppemot fem timmar.

Ads can turn and twist everything, even you

”Det är faktiskt planeringen som tar längst tid. Det kan mycket väl ta flera veckor för mig att komma på bilden. För mig skapas bra bilder i tankarna, och jag får inspiration från allt möjligt, som låtar, böcker, citat, drömmar och händelser”, berättar Anna, som tipsar om badrummet, sängen och bussen som tre platser där man får de bästa idéerna.

She know how to beard with me

Honesty doesn't give me a lot of friends, but it gives me the right ones

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av