kamera till tonåringen

Fotopresenter till konfirmanden

Våren är här och innan man vet ordet av det kryllar det av nybakta konfirmander och studenter. Kameror står ofta högt på önskelistan vid sådana tillfällen. Här kan du se vad vi rekommenderar i tre olika kategorier.

14 mars 2016

Under våren och försommaren har många bråda tider med att hitta en lämplig konfirmations- eller studentpresent till telningen. En populär present vid sådana tillfällen är en bra spegelreflex- eller systemkamera. För att underlätta för dig att välja rätt får du här våra rekommendationer i tre prisklasser, inklusive paketobjektiv.

Kameror upp till 4000 kronor

Canon EOS 1200D

Även om Canon precis har lanserat EOS 1300D kan du göra ett bra köp här. Det är nämligen inte någon enorm skillnad mellan kamerorna. Däremot får du klara dig utan wi-fi i kameran. Läs mer här.

Nikon D3300

Detta är Nikon minsta spegelreflex. Det har 24,0 megapixel och kan ta 5,0 bilder per sekund i serier. Kameran klarade sig riktigt bra i vårt test. Läs mer här.

Sony Alpha5000

Modellen har ett par år på nacken men är är inte desto mindre en mycket prisvärd kamera om man vill ha en liten och kompakt systemkamera. Läs mer här.

Kameror upp till 7500 kronor

Canon EOS 750D

En bra Canon-kamera för priset med 24,0 megapixel. Iso-området kan utökas till 25 600. Om du vill ha en lcd-display högst uppe på kameran får du köpa EOS 760 som kostar ett par tusen extra. Läs mer här.

Nikon D5500

En riktigt bra spegelreflex som fick betyget 9,0 i vårt test. Kameran har 39 fokuspunkter och en stor, vridbar skärm på 3,2 tum. Läs mer här.

Olympus OM-D E-M10 Mark II

Om du föredrar små systemkameror är Olympus minsta modell ett bra val. Bildkvaliteten är verkligen fin. Den inbyggda bildstabiliseringen korrigerar i fem riktningar. Läs mer här.

Kameror upp till 12 500 kronor

Canon EOS 70D

Canon har visserligen precis lanserat EOS 80D, men föregångaren är nu billigare. Den är fortfarande en riktigt bra kamera med avancerad autofokus och inbyggt wi-fi. Läs mer här.

Fujifilm X-T10

Den här systemkameran från Fujifilm har samma specifikationer som den stora X-T1. Man får därför en extremt bra kamera med tanke på priset. Läs mer här.

Nikon D7200

En verkligen bra kamera med ett iso-omfång som går ända upp till iso 102 400. Kameran tar 6,0 bilder i sekunden och har 51 fokuspunkter. Läs mer här.

Om du vill läsa hela recensionerna av de nämnda kamerorna hittar du dem här.

En riktigt billig present

När kameran är säkrad kan den unga fotoadepten lära sig massor om fotografi med vår kostnadsfria nybörjarguide som kan laddas ner här.

En riktigt billig present kan också vara en prenumeration på Digital FOTO. Som prenumerant får du nämligen åtkomst till en massa kurser, guider och tester här på vår webbplats, utöver vad som finns i tidningen. Du kan se vilka olika prenumerationsmöjligheter som finns tillgängliga under Erbjudanden högst uppe på sidan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av