Cookie- och Sekretesspolicy

Godbitar från Canon

Canon gör en charmoffensiv mot fotograferna med ny EOS, ny zoomkamera och en ny undervattensmodell.

  • 13.02.2014

EOS 1200D är Canons första modell med en EOS Guide-app för mobila enheter, som ger nyttiga tips och vägledning under fotograferingen. Den kompakta EOS-kameran har en cmos-sensor i APS-C-storlek med en upplösning på 18,0 megapixel och Canons DIGIC 4-processor. Autofokussystemet har nio autofokuspunkter, och kameran har en lcd-skärm på 3,0 tum med en upplösning på 460 000 punkter med live view. Enbart huset kostar 4200 kronor. Om man vill köpa den med ett paketobjektiv på 18-55 mm, är priset 4700 kronor.

Canon lanserar sin hittills tunnaste kompaktkamera med 30x zoom, nämligen Powershot SX700 HS. Videoklipp spelas in i Full HD och med 60 bilder per sekund, vilket gör att kameran lämpar sig särskilt väl till action. Delning av såväl bilder som videoklipp sker enkelt via integrerat wi-fi som stöder NFC, så att man kan dela bilderna på trådlös väg med kompatibla smarttelefoner och surfplattor SX700 HS kostar 3500 kronor.

Canon Powershot D30 är den kompaktkamera som kan dyka djupast i världen. Den klarar att följa med hela 25 meter ner under ytan, och dessutom är den stötsäker vid fall från upp till två meters höjd. Naturligtvis är den även dammtät, och man kan använda den för att fotografera i ner till tio minusgrader. Kameran lämpar sig sock särskilt väl till undervattensfotografering, i och med att den har en speciell färginställning för ändamålet, och funktionen Custom White Balance gör det enkelt att ställa in vitbalansen på manuell väg, beroende på var man dyker. D30 kostar 3200 kronor.

En anden nyhet från Canon är att de håller på att fasa ut A-serien, så framöver kommer Ixus att utgöra deras nedre segment inom små kompaktkameror.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss