Cookie- och Sekretesspolicy

Ny glimt av det förflutna

Olympus har lanserat OM-D E-M10 Mark II med förbättrad bildstabilisering och en användbar timelapsefunktion, och så har designen influerats av analoga modeller.

  • 26.08.2015

Med helt nya OM-D E-M10 Mark II har Olympus gjort en rad uppgraderingar jämfört med föregångaren. Bildstabiliseringen är nu av samma variant med fem axlar som hos storebror E-M5 Mark II. Därmed kan man fotografera med slutartider som är fyra steg längre än utan stabilisering. Föregångaren klarade 3,5 steg.

Hastigheten har ökats en aning, så att man nu kan ta 8,5 bilder i sekunden jämfört med 8,0 hos föregångaren, och så har sökaren blivit mer detaljerad med sina 2,36 miljoner punkter jämfört med föregångarens 1,44. Video spelas in i Full HD, och så kan man lägga samman en timelapsefilm av enskilda stillbilder i 4K-upplösning.

Olympus har hämtat inspiration till formgivningen från de gamla, analoga OM-modellerna när det gäller knappdesign och inställningsrattar. Upplösningen är på 16,0 megapixel, och iso går till 25 600. Kameran har inbyggt wi-fi, så att man bland annat kan fjärrstyra den från en smarttelefon.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss