Cookie- och Sekretesspolicy

Canon klara med EOS 70D

Canon har i dag lanserat spegelreflexkameran EOS 70D för ambitiösa fotoentusiaster. Kameran är späckad med nya komponenter och användbara funktioner som ökar fotoglädjen.

  • 02.07.2013

Tre år efter lanseringen av EOS 60D är Canon nu äntligen klara med en avlösare. EOS 70D är namnet på den nya kameran, och den verkar i högsta grad vara något att se fram emot. Kameran är t.ex. försedd med en splitter ny bildsensor på 20,2 megapixel i stället för EOS 60D:s sensor på 18,0 megapixel. Den nya bildsensorn är av typen Dual Pixels cmos AF, som delar upp varje pixel i två fotodioder, för att på så vis åstadkomma blixtsnabb fasdetekterande autofokus på sensorn. Det sägs särskilt göra autofokusfunktionen säkrare och mycket snabbare när man använder live view och vid videoinspelning.

Autofokusen har nu 19 fokuspunkter precis som storebrodern EOS 7D. Dessutom har kameran en tryckkänslig skärm på 3,0 tum, som till och med är vridbar. Den har en upplösning på 1 040 000 punkter. Kameran har även inbyggt wi-fi, så att man lätt och snabbt kan överföra bilder till sin smarttelefon eller pekdator. Kamerans sökare är rejält uppgraderad, och man kan nu lägga till ett elektroniskt laget i sökarbilden så att man kan visualisera sina inställningar. Sökaren har en täckning på 98 procent och en förstoringsgrad på 0,95x.

EOS 70D är en perfekt kamera för actionfotografen. Det kan nämligen ta upp till sju bilder per sekund med upp till 65 jpeg-filer eller 16 råfiler i en och samma serieexponering. Iso-området går från 100 till 12 800, men kan utökas till iso 25 600. Kamerahuset, som för övrigt är väl tätat, väger 755 gram.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss