Samsung Galaxy S21+

De nya toppmodellerna från Samsung kommer med intressanta nyheter på kamerafronten. Här visas Galaxy S21+, som hör till mellanklassen. 

© Samsung

Samsungs nya Galaxy-serie är proppfull med smarta kamerafunktioner

Du kan bl.a. zooma in ända upp till 100 gånger och filma med front- och bakkameran samtidigt.

15 januari 2021 av Sarah Marie Winter

Samsung har precis lanserat den nya Galaxy S21-serien som består av Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra, och även om de ser ut att vara direkta arvtagare efter de tre S20-modellerna från 2020, finns det ändå nyheter att se fram emot.

De nya modellerna har bland annat fått en ny kameramodul som ligger i kant med mobilens aluminiumkonstruktion. 

Kamerornas zoomfunktion, som Samsung kallar för Space Zoom, har också förbättrats, så att man kan zooma in upp till 30x på vilket motiv som helst – och upp till 100x med toppmodellen S21 Ultra.

> Läs också: Den bästa mobilen just nu

Fyra kameror i Galaxy S21 Ultra

S21 Ultra har, i likhet med sin föregångare, en vidvinkelkamera med hela 108 megapixel. Dessutom har den två separata kameror med teleobjektiv på 10 megapixel vardera, där den ena har 3x optisk zoom och den andra 10x optisk zoom. 

Och så har den också en kamera på 12 megapixel, med ett ultravidvinkelobjektiv som ger en bildvinkel på 120 grader. 

> Läs också: 6 saker som du behöver veta om kameran i din mobiltelefon

Bilder från video i hög kvalitet

En annan nyhet är möjligheten att spela in video i 8K (med upp till 60 bilder per sekund) och sedan plocka ut stillbilder i hög kvalitet ur videorna med den så kallade 8K Snap-funktionen.

Det har också tillkommit en ny funktion som kallas för Director's View, som gör det möjligt att manuellt växla mellan de olika objektiven under videoinspelning, samt Vlogger View, som gör att du kan filma med bak- och frontkameran samtidigt. 

> Läs också: 6 appar som fotografen behöver ha på mobilen

Bättre bilder i svagt ljus

Det finns också goda nyheter för alla som vill använda mobilens kamera i situationer med svagt ljus. Toppmodellen Galaxy S21 Ultra har nämligen Samsungs ljuskänsligaste kamera någonsin. 

De tre modellerna kan förbeställas redan i dag och kommer ut i butikerna den 29 januari. Priserna går från 9490 kronor för Galaxy S21, 11 690 kronor för Galaxy S21+ och 13 990 kronor för Galaxy S21 Ultra.

> Läs också: Den bästa appen för bildbehandling

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av