Canon RF 85mm F1.2L USM
Canon RF 85mm F1.2L USM

Nya Canon RF 85mm F1.2L USM väger 1195 gram, vilket är omkring dubbelt så mycket som Canon EOS R-huset. 

© Canon

Canon RF 85mm F1.2L USM är det nya drömobjektivet för porträttfotografer

Nya Canon RF 85mm F1.2L USM till Canons spegellösa fullformatskameror ger en kraftig bakgrundsoskärpa och har Canons hittills högsta detaljgrad.

I och med lanseringen av nya Canon RF 85mm F1.2L USM blir de spegellösa fullformatskamerorna från Canon ännu intressantare för bland annat bröllops- och porträttfotografer.

Med den största bländaröppningen på F1.2 får du en kraftig oskärpa på bakgrunden, och enligt Canon har objektivet tillverkarens hittills högsta detaljgrad.

Det beror bland annat på deras BR-teknik som korrigerar kromatisk aberration, som annars ger färgade övergångar i delar med hög kontrast.

Priset på Canon RF 85mm F1.2L USM kräver en väl tilltagen plånbok

Dessutom har objektivet tillverkats med både asfäriska och UD-linser samt speciella beläggningar för att öka detaljgraden och minska förekomster av objektivfel och reflektioner.

Canon RF 85mm F1.2L USM
Canon RF 85mm F1.2L USM

I likhet med andra RF-objektiv till spegellösa fullformatskameror har Canon RF 85mm F1.2L USM en kontrollring som bl.a. kan användas för att justera ISO-värdet. Dessutom har det en manuell fokusring.

© Canon

Canon RF 85mm F1.2L USM är vädertätat och har en jämngående och näst intill tyst fokusmotor. 

Det rekommenderade priset är 33 080 kronor.

Fler objektiv till Canon EOS R på väg

Canon är i full gång med att bygga upp en arsenal av objektiv till de nya, spegellösa systemkamerorna med fullformatssensorer i EOS R-serien som lanserades i höstas.

Canon RF 85mm F1.2L USM är det femte objektivet i serien och det är fler på väg. Under 2019 kommer Canon att lansera en rad nya objektiv till EOS R-kamerorna.

Kommande objektiv till EOS R

RF 85mm F1.2 L USM DS

RF 24-70mm F2.8 L IS USM

RF 15-35mm F2.8 L IS USM

RF 70-200mm F2.8 L IS USM

RF 24-240mm F4.0-6.3 IS USM

I Fördelszonen, som är vårt digitala universum med bland annat videor och e-böcker för tidningens prenumeranter, kan du för övrigt få hjälp med att välja rätt objektiv.

I en video kan du se samma motiv fotograferat från exakt samma punkt med brännvidder från 17 till 300 mm.

I en tidigare version av artikeln skrev vi att motljusskyddet inte ingick, utan att man fick köpa det som extra tillbehör. Det stämmer dock inte – motljusskyddet ingår i priset.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av