Interiör från fotobutiken Grays of Westminster.

Grays of Westminster i London är en vacker liten butik med massor av kamerautrustning.

3 fotobutiker som vi drömmer om att besöka

Missa inte ett besök hos någon av världens mest spännande kamerabutiker nästa gång du är ute och reser. Här går vi igenom tre av butikerna som vi helst vill besöka.

När vi på redaktionen reser utomlands, tar vi massor av bilder, men oftast glömmer vi att kolla in de lokala fotobutikerna.

Därför har vi sammanställt några av världens intressantaste fotobutiker, som vi gärna vill besöka, och här är tre av dem.

>Läs också: Allt du behöver veta om DSLR-kameror

Yodobashi-Akiba, Tokyo

Urvalet sägs vara enormt i megacentret Yodobashi i Tokyo-stadsdelen Akihabara. Centret fyller ett helt kvarter och är nio våningar högt. Sex av våningsplanen upptas av fotoutrustning och annan elektronik. 

Yodobashi-Akiba

Centret ligger i närheten av Akihabara-stationen i Tokyo.

© 2p2play / Shutterstock.com

I Yodobashi-Akiba kan du hitta allt, från en komplett avdelning med filter, till ett område med en massa stativ och kul tillbehör. Hela Akihabara-stadsdelen är för övrigt känd för sina många elektronikbutiker.

Adress: 1-1 Kanda, Hanaokacho, Chiyoda, Tokyo, Japan

B&H, New York

Trots att flera av oss på redaktionen har varit i New York, har ingen av oss ännu tagit oss för att besöka världens kanske mest berömda fotobutik. B&H ligger i en stor byggnad på Manhattan, och inne i affären finns allt inom foto och film.

>Läs också: Det behöver du tänka på när du ska köpa ett objektiv

När du har beställt dina varor läggs de i en grön låda i lagret nere i källaren. Sedan åker de runt i ett transportsystem uppe i taket, så att du inte behöver bära själv. Affären är på tre våningar och man har över 400 000 artiklar. B&H har över 1000 anställda, och expediterna är lätta att känna igen eftersom de bär gröna västar.

Tänk på att kontrollera öppettiderna innan ditt besök. Ägarna och en stor del av personalen är ortodoxa judar, och därför är affären stängd på lördagar och judiska helgdagar.


Grays of Westminster, London

Denna utsökta lilla butik ligger nära Buckingham Palace och Big Ben, och det har den gjort i 35 år.

>Läs också: Bör jag använda ett UV-filter när jag fotograferar?

Butiken är välkänd för sin goda service och har en egen, officiell vapensköld. Efter att ägaren Gray Levett fick idén att ansöka om en vapensköld tog processen omkring fem månader innan en representant för kungahuset och nämnden som utfärdar tillstånd till vapensköldar kom på besök.

Grays of Westminster, London

Grays of Westminster, som uteslutande säljer ett enda kameramärke, har en stilig fasad.

© Grays of Westminster

Du kan bara köpa Nikon-kameror hos Grays of Westminster. Å andra sidan finns det både ny och begagnad utrustning.

Adress: 40 Churton Street, London, Storbritannien

Se många fler fotobutiker i Bonnier Digital FOTO 17/2020

Du kan läsa om ännu fler av världens intressantaste kamerabutiker i Bonnier Digital FOTO nummer 17/2020. I tidningen hittar du vår tio-i-topp-lista över fotobutikerna som vi på redaktionen allra helst vill besöka – och du måste faktiskt inte alltid resa så långt.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av