Bild av vattenfall på Färöarna

Det är inte så konstigt att Mikkel Beiter har över 50 000 följare på Instagram – hans vackra landskapsbilder är utan motstycke. Men han har också ett par enkla knep om Instagram som du hittar i den här artikeln. 

© Mikkel Beiter

Så får du fler följare på Instagram

Danska Mikkel Beiter har vunnit en lång rad priser, och hans Instagram-profil har över 50 000 följare. Här bjuder han på en handfull tips som kan göra så att dina bilder ses av fler på Instagram.

29 november 2018 av Sarah Marie Winther

Om man ska beskriva Mikkel Beiter med ett enda ord, så är det målmedveten

På två år har han utvecklats från fotoentusiast till prisbelönt fotograf, och i år vann två av de allra största priserna i den internationella fototävlingen Sony World Photography Awards.

Mikkel kan naturligtvis tacka sin stora talang för priserna, men ramför allt är det hårt arbete som ligger bakom bilderna. 

Till vardags arbetar Mikkel nämligen som it-supporter i Köpenhamn, så alla fototurer sker under hans lediga tid, och det är hans sparade pengar som betalar för ny kamerautrustning, flygbiljetter och hotellnätter.

Läs också: 7 tips som ger bättre Instagram-bilder

Instagram-följare gav nya möjligheter

Så har det åtminstone varit tidigare för Mikkel. 

Men för ett tag sedan, när antalet följare på Instagram översteg 30 000, fick Mikkel en idé. Han skrev till ett par hotell och biluthyrningsfirmor och berättade vad han kunde erbjuda.

Flera av dem kom med positiva gensvar, och det har inneburit en rad samarbeten med turistorganisationer runt om i världen. 

I dag har han dessutom fasta avtal med Canon, Goecker, Focus Nordic och NiSi som låter honom låna utrustning i utbyte mot marknadsföring på sociala medier. 

"Det är kul, för det betyder att jag har råd att resa lite mer än om jag skulle behöva betala allt själv", säger Mikkel som använder en rad olika tekniker för att öka aktiviteten på sin profil.

> Du kan också följa Bonnier Digital FOTO på Instagram @DigiNordic

Så får du fler följare på Instagram

För att få dina bilder till att nå ut till fler på Instagram är det viktigt att du tänker på när du lägger ut bilderna, vilken text som du skriver till dem och hur di generellt uppför dig på Instagram.

Det vet Mikkel allt om, och det har också krävt hårt arbete att få över 50 000 följare på Instagram.

Här får du Mikkels bästa tips för att få fler följare på Instagram:

  • Lägg upp en bild på Instagram varje dag mellan klockan 13 och 14. Då är det morgon i USA som allra flest aktiva Instagram-användare.

  • Glöm inte att lägga till några hashtaggar till din Instagram-post. Webbplatsen displaypurposes genererar lämpliga hashtaggar som du sedan kan kopiera in i din bildbeskrivning. Besök webbplatsen här.

  • Svara folk som kommenterar dina bilder på Instagram. Allra helst redan inom en halvtimme; det medför att din bild visas så mycket som möjligt.
  • Var aktiv på Instagram genom att gilla och kommentera andras bilder – det är det bästa sättet för att få andra att lägga märke till dina bilder.

Läs mer om Mikkel Beiter i Bonnier Digital FOTO

Mikkel Beiter är inte bara en prisbelönt fotograf, han är även en trogen läsare av Bonnier Digital FOTO.

I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2018 kan du läsa om hur han planerar sina bilder, om hans höjdskräck och om när det höll på att gå riktigt illa i en snöstorm på Island.

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa det nya numret av tidningen på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här hittar du dessutom de nio senaste numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis också omedelbar åtkomst till Fördelszonen. Fördelszonen är Bonnier Digital FOTOs egen vrå av internet, som är fylld av videokurser, guider, förinställningar, funktionsmakron och mycket mer.

Bonnier Digital FOTO nummer 18/2018

I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2018 kan du läsa intervjun med Mikkel Beiter som förutom att vara en trogen läsare av Bonnier Digital FOTO också är en prisbelönt fotograf med över 50 000 följare på Instagram och massor av intressanta historier att berätta. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av