Ibland ser man en bild av ett vilt djur och tänker "hur i hela friden lyckades fotografen med det här?"
Så är det med många av bilderna som den nederländska fotografen Floris Smeets tar. Han kommer alldeles inpå till och med de allra skyggaste och försiktigaste djuren och fångar deras helt naturliga beteenden.
Vi har bett Floris om hans bästa tips, och du hittar dem nedan.
1. Lär känna ditt motiv (ordentligt)
Om du vill ta en bra bild av ett visst djur, är det väldigt viktigt att du känner till djurets beteenden och vet när du kan förvänta dig att få syn på det. Lägg därför så mycket tid som möjligt på att finnas i närheten av djuret i fråga.
Den första gången du ser djuret, kommer du med största sannolikhet inte att ta en bra bild. Men när du har fått koll på när på dagen det visar sig, hur snabbt det rör sig och vad som får det att ge sig iväg, kan du börja fokusera på din fotografering.
"För mig hjälper det att återvända till samma område om och om igen. När jag sedan har tagit samma bild tillräckligt många gånger, börjar jag flytta fram mina gränser och bli mer kreativ", säger Floris.
> Läs också: Kom nära djuren

Floris föredrar att vara ute i minst tre dagar när han följer ett djur. Han har ofta tält med sig, så att han kan hålla sig i närheten av djuret eller flocken.
© Floris Smeets2. Var uppmärksam på omgivningarna
Floris leder många workshopar runt omkring i Norge, och han behöver ofta påminna sina kunder om att vara försiktiga, särskilt när de fotograferar myskoxar i nationalparken Dovrefjell.
"Folk är ofta så fokuserade på ett visst djur att de inte tänker på omgivningarna. Myskoxar rör sig oftast i flock, och om en person är helt fokuserad på ett visst djur och börjar röra sig i en bestämd riktning, är de ofta på väg att vandra in i resten av flocken", säger Floris.
En bra tumregel är därför att titta dig omkring när du rör dig ute i naturen, för även om du har full koll på djuret som du fotograferar, kan du riskera att skrämma bort andra djur om du inte är försiktig.
> Läs också: Så fotograferar du fåglar i flykt

Den här bilden är tagen i Dovrefjell på den kallaste dagen som Floris någonsin har varit ute och guidat. Trots det lade han sig ner på mage, för att få till den oskarpa förgrunden.
© Floris Smeets3. Använd förgrunds- och bakgrundsoskärpa
Floris bilder kännetecknas bland annat av ett minimalistiskt uttryck som han åstadkommer genom att fotografera ur en låg vinkel och göra för- och bakgrunden oskarp i bilderna.
"Folk skriver ofta till mig att de inte kan åstadkomma samma oskärpa eftersom de inte har råd med ljusstarka objektiv som min 400mm F2.8", säger Floris.
Men det handlar framför allt att gå närmare förgrunden som man vill ha oskarp, förklarar han – och att aktivt leta efter förgrunder som kan göras oskarpa, som en snödriva eller högt gräs.
> Läs också: Stor guide till objektiv