Havsörn och fisk över vatten

I Bonnier Digital FOTO nummer 5/2020 fokuserar vi på vilda djur och lär dig allt om hur du lyckas med bilderna av dem. 

© Bonnier Digital FOTO

Nytt nummer: Wildlife-tema och rovfågeljakt i Norge

I Bonnier Digital FOTO nummer 5/2020 har vi packat ner kameran och de tunga teleobjektiven och dragit ut i den norska ödemarken för att fotografera örnar. Läs om hur det gick och om hur du själv kan använda senaste tekniken till din egen fördel.

18 mars 2020 av Sarah Marie Winther

Bonnier Digital FOTO nummer 5/2020 finns nu ute i butikerna, och vi skojar inte när vi säger att det rör sig om ett helvilt nummer av tidningen. 

Den här månaden har vi nämligen ett stort wildlife-tema, vilket betyder att bland en massa annat kan se fram emot:

Extrastor guide till fotografering av örnar

Fotograf i gömsle

Det krävs tålamod och ett bra tele om man vill fotografera rovfåglar, men i Bonnier Digital FOTO nummer 5/2020 hittar du våra bästa tips.

© Shutterstock

Bonnier Digital FOTOs redaktör packade ner sin splitter nya kamera och några kraftfulla teleobjektiv och gav sig ut i den norska naturen i jakt på örnar.

I tidningen kan du läsa om vad han lärde sig under resans gång, och så får du massor tips om vilka praktiska och tekniska åtgärder som du kan ta för att åstadkomma knivskarpa bilder av skygga rovfåglar.

> Läs också: Ta fina bilder av vinterns fåglar

Tips på vilda djur som du kan fotografera året runt

Rävunge i naturen

Det finns massor av fotogeniska djur över hela Sverige, och i Bonnier Digital FOTO nummer 5/2020 tipsar vi om några av de intressantaste. 

© Shutterstock

Om du inte har möjlighet att resa runt och leta efter intressanta djur, är det inga problem. Vi har sammanställt 12 fotogeniska djur som du kan hitta här i landet under loppet av året. 

Vi berättar om var djuren lever och när de är aktiva, hur du kan hitta dem och hur du bär dig åt för att ta de mest imponerande bilderna. 

> Läs också: Här hittar du 5 däggdjur att fotografera

Så kan du spara tusentals kronor på fotoutrustning

Objektiv och kamera på bord

Det finns en massa att tänka på när du köper begagnad utrustning. I Bonnier Digital FOTO nummer 5/2020 visar vi hur du kan köpa ett finfint objektiv till halva priset. 

© Shutterstock

Det ska rätt mycket till för att fotograf ska tacka nej till ett riktigt bra erbjudande. Ju mer pengar man sparar, desto mer pengar har man över till ännu fler fotoprylar, eller hur?

Nu visar vi hur du kan spara tusentals kronor genom att köpa begagnad fotoutrustning i stället för ny. Det finns ett flertal ställen där man kan köpa begagnad utrustning, och vi listar för- och nackdelarna med varje metod.

Vi går också igenom vad du bör tänka på, så att du kan vara säker på att få hem utrustning som fungerar som tänkt.

> Läs också: Det behöver du veta innan du köper ett objektiv

Det ingår också i wildlife-temanumret:

  • En gripande intervju med de båda naturfotograferna Uri och Helle Løvevild Golman som råkade ut för ett överfall på deras senaste expedition och nu kämpar för att bygga upp sin tillvaro igen.
  • Råd till hur du lyckas med bilderna på safarituren.
  • Kurser i hur du finputsar dina djurbilder i Lightroom och Photoshop, så att de verkligen strålar.
  • Recensioner, läsarbilder, nyheter med mera. 
> Läs också: Så får du en fin bild av ugglan

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av