© Bonnier Digital FOTO

Nytt nummer: Vi tog med oss nya Sony A1 till fågelgömslet

I Bonnier Digital FOTO 6/2021 kan du läsa om vår fågeltur, där vi testade den splitter nya Sony A1. Se de snygga bilderna från rundan och läs om vad vi tyckte om kameran.

9 april 2021 av Redaktionen

I Bonnier Digital FOTO 6/2021 kan du läsa om hur det gick när vi tog med oss den nya Sony A1 till ett fågelgömsle. Vi hörde nämligen till de allra första som fick testa kameran, långt innan den kom ut i butikerna.

Med 30 bilder i sekunder, hög upplösning och fågelögonfokus borde Sony A1 vara som klippt och skuren för fågelfotografering – så det bestämde vi oss för att testa. 

Kameran slår flera olika rekord, både med avseende på upplösning och hastighet, och den är bland de första på marknaden som har ett autofokussystem som på egen hand hittar fågelögon och ställer in skärpan på dem. 

Därför bokade vi in oss i naturfotografen Casper Krohns fågelgömsle för att maxa chanserna för att komma nära rovfåglar.

Se hur det gick för oss, och läs om vad vi tyckte om Sonys nya flaggskeppsmodell i Bonnier Digital FOTO 6/2021.

> Läs också: Så fotograferar du fåglar i flykt

Rovfåglar äter kadaver av räv

Alla bilderna togs med ett objektiv på 400 mm F2.8.

© Bonnier Digital FOTO

Från läsare av Bonnier Digital FOTO till barnens favoritfotograf

Hon har vare sig någon formell utbildning eller något stort affärssnille, men Malene Mittag har med en skarp blick för naturligt ljus och ett vinnande sätt ändå uppnått stora framgångar. 

Vi har pratat med den populära fotografen och Bonnier ­Digital FOTO-läsaren om hennes estetiska porträtt som är som små berättelser med barnen i huvudrollerna.

Många av fotograferna som vi intervjuar i Bonnier Digital FOTO är internationellt erkända och har både priser, utställningar och boksläpp bakom sig. 

Men det finns naturligtvis även stora talanger bland de vanliga fotograferna därute. En av dem är Malene Mittag som genom åren har skickat in flera imponerande bilder till vår läsartävling. 

Du kan också vara med och tävla här.

Hon har bara arbetat heltid som fotograf i knappt fyra år, men hon har hittat sin egen stil, och i dag har hon fler kunder än vad hon har tid för. 

I Bonnier Digital FOTO 6/2021 kan du läsa en lång intervju med barnens favoritfotograf, som tipsar om hur du kan ta liknande bilder. 

Malene Mittag berättar också om hur du kan redigera dina bilder med hjälp av förinställningar för att åstadkomma ett likartat uttryck i dina bilder.

> Läs också: De bästa kamerainställningarna för porträttfoto

© Malene Mittag

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av