Inga fler köp av Photoshop

I fortsättningen kan du inte längre köpa Photoshop, utan måste prenumerera på programmet som byter namn och får nya, användbara funktioner.

7 maj 2013

I juni kommer det en ny version av Photoshop, och det blir den första versionen av programmet som man inte längre kan köpa. I stället måste man abonnera på det via Adobes Creative Cloud, och bildbehandlingsprogrammet byter namn, så att det kommer att heta CC, vilket står för just Creative Cloud, i stället för CS. Redan nu kan man inte längre köpa den befintliga versionen CS6 via Adobes hemsida, men man kan däremot abonnera på den.

Abonnemanget kostar 228,78 kronor i månaden, och om du tidigare har CS3, CS4, CS5 eller CS6, kan du få det första året för 114,39 kronor i månaden om du binder dig för ett år. Förutom programmet får man 20 GB utrymme för att spara bilder i Creative Cloud på internet. Bilderna kan då synkroniseras om man använder flera datorer.

Adobe kommer löpande att komma med uppdateringar med nya funktioner till Photoshop, så att du alltid är uppdaterad, och du kan installera Photoshop CC på två datorer. Den nya versionen av programmet får en lång rad nya funktioner redan från början, bland annat ett filter som kan göra bilder, som har blivit oskarpa på grund av kamerarörelser, skarpa.

Råkonverteraren uppgraderas till Adobe Camera Raw 8 och får bland annat verktyget Lagningspensel, så att man enkelt kan ta bort t.ex. en lyktstolpe direkt i råkonverteraren. Camera Raw kan också användas som ett filter, så att man kan justera alla typer av bilder direkt i Photoshop.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av