Ny app tar hand om friläggningen

Ny app tar hand om friläggningen

Med en app som lägger in en vit bakgrund på bilden går det snabbt och enkelt att göra friläggningar så att dina produktbilder får en ren och vit bakgrund.

Om man någon enda gång har försökt sälja något på Blocket eller Tradera vet man hur stor roll bilden spelar. Faktum är att man oftast vill ha något i stil med ett riktigt produktfoto, men friläggningen av bilden kan vara besvärlig och tidskrävande. Därför kan det vara tidsbesparande att använda en vit bakrund-app.

Bli bättre på Photoshop

Vit bakgrund-app

Den utmaningen har den redan populära fotoappen Camera51 tagit sig an. De har utvecklat appen Product Camera för friläggning av bilder, som snabbt och enkelt gör om din bild till en produktbild på en fin vit bakgrund.

Du tar bara en bild av kameran eller skorna som du vill sälja mot en enfärgad bakgrund, så isolerar appen din produkt, ändrar till vit bakgrund och lägger till en aning skugga. Om du inte är helt nöjd med hur appen frilägger motivet kan du själv finjustera hur ljuset faller och andra detaljer i bilden.

Här kan du se en demonstration av hur Product Camera app genomför en friläggning och lägger till en vit bakgrund.

App till iPhone för friläggning

Appen Product Camera kan laddas ner till Android via Google Play, men Camera51 lovar på sin webbplats att det snart även kommer en friläggnings-app för iOS-produkter. Om du letar efter en iPhone-app som ordnar en vit bakgrund kan man bland annat frilägga bilder i Adobe Photoshop Mix.

Men även om det är praktiskt med en app för friläggning av bilder, får du fortfarande bättre kontroll över resultatet om du använder ett bildbehandlingsprogram för att ta bort bakgrunden på din bild. I den här videon får du lära dig det mesta om friläggning av bilder i Photoshop.

Appen Product Camera för friläggning av bilder kan laddas ner till Android via Google Play.

Få hjälp med att förbättra dina bildbehandlingskunskaper med vår innehållsrika bok Photoshop-skolan. Köp den just nu tillsammans med två nummer av Bonnier Digital Foto för bara 49 kronor + 49 kronor i porto och expeditionsavgifter – totalt endast 98 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av