Skylum Luminar AI Skin enhancer

Med Luminar AI kan du på några sekunder göra modellens hud mjukare, ögonen större eller tänderna vitare.

© Skylum Luminar AI

3 goda skäl att använda Luminar AI för dina porträtt

Artificiell intelligens har revolutionerat bildbehandlingen, och i bildbehandlingsprogrammet Luminar AI kan du snabbt få fina resultat. Här kan du läsa om vad programmet kan och varför du bör använda det.

18 oktober 2021 av Christian Trant

Artificiell intelligens för bildbehandling är en ny uppfinning som gör redigeringsfasen smartare och snabbare. 

Luminar AI är ett av de redigeringsprogram som har kommit längst i implementeringen av artificiell intelligens – och det förändrar verkligen hur vi redigerar våra porträtt.

Här följer tre goda skäl till varför du bör använda Luminar AI.

1. Du får snabbt fina resultat 

Bildbehandling kräver ofta tekniskt kunnande och en hel del övning, men med lanseringen av Luminar AI kan alla nå snabba och ambitiösa resultat tack vare den artificiella intelligens som finns inbyggd i programmet.

Redigeringar som tidigare kunde ta flera minuter – kanske till och med timmar – går nu på ett ögonblick, eftersom Luminar AI har lärt sig att tänka – åtminstone till viss del.

Luminar AI identifierar själv ögon, näsa och mun i porträttet, och därefter är det upp till dig hur mycket eller hur lite de olika partierna ska redigeras. 

> Läs även: Här är de bästa kamerainställningarna för porträttfoto

Förbättring av hud i Luminar AI

Vill du att din modell ska ha slätare hud drar du bara i reglagen under Skin AI. Tidigare behövde du markera alla de områden där huden skulle förbättras. Nu upptäcker Luminar AI områden med hud på egen hand.

© Luminar AI

2. Alla kan använda Luminar AI

Luminar AI är lätt att använda. Programmet vet nämligen var till exempel ögon, mun och näsa finns, vilket innebär att du inte själv behöver markera partierna.

Det innebär även att du inte behöver arbeta med flera olika lager i redigeringen, och inte heller känna till diverse redigeringsverktyg då hela redigeringen sker med olika reglage.

> Läs även: Nybörjarguide till porträtt

Redigering av ögon i Luminar AI.

Luminar AI har många fler redigeringsalternativ för ögon jämfört med Photoshop 2021. Du kan till exempel skapa blänk i ögonen, men du kan också byta ögonfärg på modellen. 

© Luminar AI

3. Luminar AI har fler intelligenta funktioner än Photoshop 2021

Luminar AI har generellt sett fler intelligenta funktioner än Photoshop 2021, vilket gör det enklare att snabbt redigera dina porträtt. 

Med Luminar AI får du till exempel flera intelligenta verktyg som hjälper till att släta ut huden eller avlägsna orenheter och rynkor.

Om du vill uppnå samma resultat i Photoshop 2021 måste du fixa det på egen hand, och det kan vara en tidskrävande process.

Även när det gäller ögonredigering är Luminar AI överlägset Photoshop 2021.

I Luminar AI finns det nio olika funktioner som hjälper dig att få just de ögon du vill ha i dina porträttfoton.

I Photoshop 2021 finns det som jämförelse bara fem verktyg.

> Läs även: 5 nybörjarfel som förstör dina porträttbilder

Vi utser den slutliga vinnaren mellan Luminar AI och Photoshop 2021

I Bonnier Digital FOTO 16/2021 testar vi Luminar AI mot Photoshop 2021. Där kan du läsa om vilka funktioner du får med programmen, men också hur de skiljer sig åt. 

Vi testar programmens förmåga att redigera ögon, näsa, mun, hud och ansiktsform, och till sist korar vi den slutliga vinnaren – så att du vet vad du ska köpa när du behöver redigera porträtt.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av