Test av Panasonic Lumix DMC-GH3

Panasonic Lumix DMC-GH3 är tillverkarens ambitiösaste systemkamera hittills, med utmärkt ergonomi. Men det bästa är dess videofunktion, som till och med får professionella fotografer att häpna.

18 januari 2013

När man får Panasonics senaste flaggskepp GH3 i händerna kan man konstatera att kameran i såväl storlek som egenskaper i hög grad liknar en tvättäkta spegelreflexkamera. GH3 är stor, tung och robust, och den är uppenbarligen en kamera som är tänkt att tilltala fotoentusiaster.

Föregångaren GH2 hade en utmärkt videokvalitet, och det är logiskt att Panasonic nu har satsat på att göra denna ännu bättre. GH3 spelar in i Full HD i det platsbesparande formatet AVCHD, samt i de redigeringsvänligare formaten mov och mpeg-4. Man kan spela in med en överföringskapacitet på 72 megabit per sekund, vilket bara överträffas av Canon 5D Mark III.

Bildkvaliteten är enastående, ljudet är väldigt klart och självklart i stereo, och den vridbara och tryckkänsliga skärmen är perfekt till videoinspelningar eftersom den underlättar inpelning ur udda vinklar. Äntligen kan man spela in video som slowmotion vid 40 procent av den naturliga hastigheten, eller så kan man fånga solnergången i ett snabbare tempo med time-lapse där hastigheten ökas till 300 procent. Dessutom har videofilerna integrerad tidskod som gör dem enklare att hitta i och redigera.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av