Sony A7CR

Sony A7CR har samma fina sensor med 60,2 megapixel som A7R V men den är 19 procent mindre.

© Sony

Sony A7C II och A7CR: Världens minsta fullformatare – Helt ny CR-serie

Med två nya systemkameror avlivar Sony myten om att fullformatskameror är stora och tunga. De nya kamerorna är de minsta på marknaden med stabilisering, sökare och hög upplösning.

29 augusti 2023 av Poul Siersbæk

Nu kan du på allvar spara in på vikt och storlek utan att kompromissa med bildkvalitet och funktioner. De spegellösa systemkamerorna A7C II och A7CR är inte större än 12,4 x 7,1 x 6,3 cm och väger bara 525 gram. Det är mått som vi bara brukar se hos APS-C-kameror, och de två nya är cirka 19 procent mindre än Sony A7 IV. 

>Läs även: Allt du behöver veta om actionkameror

Sony A7CR

Sony A7CR har samma fina sensor på 60,2 megapixel som Sony A7R V. Hastigheten är 8,0 bilder per sekund. 4K-video kan filmas med 60 bilder per sekund.

© Sony

Kraftfull stabilisering och intelligent fokusering

De kompakta fullformatskamerorna är tätade och utrustade med en kraftfull bildstabilisering som kompenserar för hela sju steg. De har också ett avancerat fokussystem med intelligent motivigenkänning och spårning. Systemet använder en speciell AI-enhet och kan känna igen och följa mänskliga kroppsdelar när ett öga eller ansikte försvinner ur synfältet.

Motivigenkänningen i båda kamerorna är ytterst avancerad och hittar inte bara människor och djur utan även till exempel flygplan och insekter. 

>Läs även: Så bra är Sony A7C

Sony A7C II

Sony A7C II kan ta 10,0 bilder per sekund. 4K-video filmas med 60 bilder per sekund. Liksom hos A7 IV är upplösningen i Z7C II 32,7 megapixel.

© Sony

Mer användarvänlig

De två nya kamerorna har också ett mer intuitivt användargränssnitt, som hämtats från de mindre ZV-modellerna. Det innebär att du snabbt kan välja de viktigaste funktionerna och inställningarna via symboler på pekskärmen.

>Läs även: 10 tips som gör dig till en ännu bättre fotograf

Sony A7C II

Sony A7C II finns med silverfärgad ovansida. Den större A7CR finns dessutom i en helt svart version.

© Sony

Rekommenderat pris för A7C II är 29500 kronor, medan A7CR kostar 45000 kronor. Du kan redan nu läsa våra recensioner av båda kamerorna i Fördelszonen på bonnierdigitalfoto.se.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av