Panasonic Lumix GX880

Panasonic Lumix GX880 har inbyggt wifi, så att du kan överföra dina selfies trådlöst till mobilen.

© Panasonic

Panasonic Lumix GX880 är perfekt för selfies

Nya Panasonic Lumix GX880 är en läckerbit för dig som gärna tar selfies, men alla fotoentusiaster bör titta närmare på denna kompakta systemkamera.

Nya Panasonic Lumix GX880 tycks vara en drömkamera för folk som vill lägga ut bilder av sig själva på sociala medier.

Man kan bland annat ta snygga selfies i kvällsljus, där både personer i förgrunden och själva bakgrunden blir välexponerade. Och så kan man skapa speciella effekter med en oskarp bakgrund på sina selfies.

Lcd-skärmen på Panasonic Lumix GX880

Skärmen på Panasonic Lumix GX880 kan naturligtvis vinklas hela vägen runt, så att du kan kontrollera kompositionen när du riktar kameran mot dig själv.

© Panasonic

Kameran har även funktioner som kan släta ut hud och göra ansikten smalare. Och när bilderna är tagna kan man bland annat lägga på artificiellt smink och göra tänderna vitare.

> Om du vill ta ännu bättre porträtt ska du läsa vidare här.

Panasonic Lumix GX880 är mer än en selfiekamera

Men nya Panasonic Lumix GX880 vänder sig även till fotoentusiaster som vill ha en liten kamera som – åtminstone på papperet – kan ta bilder med hög kvalitet.

Trots det rätt kompakta formatet har kameran nämligen en relativt stor Four Thirds-sensor, som bör ge mycket högre bildkvalitet än exempelvis en mobiltelefon.

Upplösningen är på 16,0 megapixel, och Panasonic har tagit bort det så kallade lågpassfiltret framför bildsensorn, vilket ska ge en högre detaljgrad. 

Panasonic Lumix GX880 är en systemkamera, så du kan växla objektiv. Det medföljande paketobjektivet är på 12-32 mm, motsvarande 24-64 mm i praktiken.

> Läs även: Ska du välja kompakt systemkamera eller DSLR-kamera? 

Snabb autofokus i Panasonic Lumix GX880

Du kan ta bilder i råformat, vilket betyder att du kan få ut kamerans optimala bildkvalitet via datorn, och det går till och med att konvertera råfilerna direkt i kameran.

Autofokusen kan ställa in skärpan på bara 0,07 sekunder och fungerar även i relativt svagt ljus. Kamerans autofokus har dessutom både ansikts- och ögonspårning.

Kameran säljs i paket med objektivet Panasonic LUMIX G VARIO 12-32mm F3.5-5.6 ASPH. MEGA O.I.S. för ett rekommenderat pris på 5999 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av