Panasonic Lumix DC-S1H

Panasonics spegellösa fullformatskameror använder den så kallade L-fattningen som även används av Leica.

© Oanasonic

Panasonic Lumix DC-S1H är världens första 6K-kamera

Panasonic håller på att utveckla sin tredje fullformatskamera, Panasonic S1H, och den nya spegellösa systemkameran utklassar konkurrenternas videoupplösning.

I början av året släpptes Panasonics två första fullformatskameror i form av de båda spegellösa modellerna Panasonic Lumix DC-S1 og Panasonic Lumix DC-S1R.

Nu presenterar tillverkaren sin tredje modell Panasonic Lumix DC-S1H, som särskilt riktar sig till videofotografer.

Panasonic Lumix DC-S1H är nämligen världens första spegellösa systemkamera som kan spela in video i 6K-upplösning med 24 bilder i sekunden.

Panasonic Lumix DC-S1H har också 4K utöver det vanliga

Panasonic har ännu inte berättat hur många pixlar som bilden innehåller, men sidoförhållandet är på 3:2, och 6K innebär att vi får omkring 6000 pixlar på bredden.

Kameran kommer även att kunna spela in video i 4K i 10 bitar med 60 bilder i sekunden, vilket tidigare inte har setts från en fullformatskamera.

> Läs också: Vad är 4K?

Tillverkaren lovar också att Panasonic Lumix DC-S1H kommer att få ett stort dynamiskt omfång och en färgrymd som i princip är i klass med kameror för spelfilm.

Än så länge har Panasonic endast avslöjat att de håller på att utveckla kameran som kommer att släppas i höst. Därför får vi vänta på både priset och ytterligare specifikationer.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av