Panasonic Lumix DMC-GX80

Panasonic lanserar systemkameran Lumix DMC-GX80

Den nya systemkameran, Lumix DMC-GX80, är Panasonics första utan lågpassfilter. Detta ger fler detaljer.

5 april 2016

Med nya Lumix DMC-GX80 är Panasonic klara med en avancerad systemkamera som trots sin blygsamma storlek har inbyggd sökare och massor av nya finesser.

Kameran har fått en ny processor som sägs ge bilder med mycket hög färgnoggrannhet. Den ska, i kombination med bildsensorn, ge så pass god kvalitet att Panasonic för första gången har tagit bort lågpassfiltret i en av sina systemkameror.

Ny slutare

Filtret används vanligen för att dämpa ljusheten en aning för att undvika fula mönster i bland annat tyg. Om man avlägsnar det ökar detaljgraden, och enligt Panasonic har detaljgraden i GX80 ökat med cirka tio procent.

Slutarmekanismen har fått en elektromagnetisk motor som ger färre skakningar, medan slutavljudet också är mer dämpat.

Extra stabilisering

GX80 har fått dubbel bildstabilisering som kombinerar optisk stabilisering med en stabilisering i huset som fungerar i fem led.

Kameran har en inbyggd elektronisk sökare med en hög detaljgrad på 2 764 000 punkter, och kameran märker själv om man sätter ögat till sökaren och aktiverar den automatiskt.

GX80 har även den speciella Post Focus-funktionen där man kan ändra fokus efter att man har tagit bilden. Man pekar helt enkelt på skärmen på det område som man vill ha i fokus.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av