Canon EOS R6

Canon EOS R6 är mer än 20 000 kronor billigare än den mer avancerade EOS R5 som kostar 52 199 kronor.

© Canon

Nya Canon EOS R6 är som skapt för action

Canon EOS R6 är den prisvänligare motsvarigheten till Canon-flaggskeppet EOS R5. Kameran lämpar sig väl för entusiasten som vill säker på att ta skarpa bilder av krävande motiv som sport och natur.

Canon EOS R6 får inte lika mycket uppmärksamhet som den mer avancerade modellen, Canon EOS R5, som flyttar fram gränserna för vad man kan förvänta sig av en proffskamera.

Men om du ändå inte är på jakt efter en superavancerad och dyr proffskamera, är EOS R6 ett bra alternativ för entusiasten med mer måttfulla behov. 

> Läs också: Ska jag välja en systemkamera med eller utan spegel?

Canon EOS R6 ger knivskarpa bilder

Canon EOS R6 är en fullformatskamera som ger bilder av hög kvalitet, även när motivet rör sig snabbt.

Dessutom kan Canon EOS R6 ta ända upp till 20 bilder i sekunden, och du får massor av möjligheter att ta skarpa bilder med de 6072 valbara autofokuspunkterna.

Dessutom har Canon EOS R6 olika tracking-funktioner som fokuserar specifikt på antingen ansikten, ögon eller djur, vilket gör att kameran lämpar sig särskilt väl för action och porträtt.

Canon EOS R6 har en CMOS-sensor på 20,1 megapixel. Detta är teknik som i hög grad påminner om vad vi känner igen från den imponerande Canon EOS-1D X Mark III.

Med Canon EOS R6 kan du också filma i 4K-upplösning med upp till 59,94 bilder i sekunden, och på kamerans skärm kan du samtidigt se vilka delar som är över- eller underexponerade.

Canon EOS R6 kostar 31 299 kronor. 

Du kan läsa vår recension av Canon EOS R6 här.

> Läs också: Så fotograferar du fåglar i flykt

Canon EOS R6

Canon EOS R6 har också en ny typ av batteri som ger dig upp till 14 procents längre batteritid. 

> Du kan läsa vår recension av Canon EOS R6 här.

© Canon

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av