Fujifilm X-Pro1

Efter det varma mottagandet av Fujifilm X100 är företaget klara med en professionell modell med utbytbart objektiv, och resultatet har blivit en helt unik systemkamera.

24 juli 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Fujifilm X-Pro1.

Ta Fujifilms epokgörande X100 och förse den med utbytbart objektiv. Då har du i stora drag X-Pro1 och därmed en avancerad systemkamera i klass med exempelvis Sony Alpha NEX?7. Fujifilm understryker med den helt nya X-objektivfattningen att de menar allvar och bjuder redan från början på tre fasta, ljusstarka objektiv på 18, 35 resp. 60 mm. Med en brännviddsförlängning på 1,5x blir det till 28, 50 och 90 mm.

Design, materialval och ergonomi har inspirerats av Leica, men tekniskt är kameran i en klass för sig. Hybridsökaren är en kombinerad optisk och elektronisk sökare som i X100. Man växlar mellan dem på kamerans framsida. Det finns 25 fokuspunkter när man använder den elektroniska sökaren, men antalet ökar till 49 när man använder skärmen som sökare. I bägge fallen är den tyvärr litet långsam. Personer med något svag syn ska tänka på att sökaren inte har någon dioptriinställning.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av