Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1 tål damm och vattenstänk och kan användas vid temperaturer ned till 10 minusgrader.

© Fujifilm

Fujifilm lanserar X-H1 – första X-kameran med bildstabilisering

Fujifilm X-H1 är den nya toppmodellen bland Fujifilms systemkameror i X-serien. En nyhet är att det nu finns inbyggd bildstabilisering i kamerahuset, och så har det tillkommit en rad andra förbättringar.

15 februari 2018 av Kristoffer Engbo

Med nya X-H1 lanserar Fujifilm en ny toppmodell bland tillverkarens kompakta systemkameror med APS-C-sensorer.

Fujifilm X-H1 är den första modellen i X-serien med inbyggd bildstabilisering, så nu kan du ta skakfria bilder med alla objektiv. Den nya stabiliseringen i fem led gör det möjligt att ta skarpa bilder på slutartider som är 5,5 steg längre än vad som annars hade varit möjligt.

Bildstabiliseringen kompenserar för skakningar genom att flytta på bildsensorn, och för att registrera skakningarna använder den tre accelerometrar, tre gyrosensorer och en specialutvecklad dubbelprocessor. Därmed kan den göra omkring 10 000 beräkningar i sekunden.

Kameran har samma bildsensor som X-Pro 2 och X-T2, vilket ger en upplösning på 24,9 megapixel. 

Fujifilm X-H1 har snabb sökare

Fujifilm X-H1
© Fujifilm

Den elektroniska sökaren i Fujifilm X-H1 har en förstoringsgrad på 0,75x och en upplösning på hela 3,69 punkter. Dessutom uppdateras bilden hela 100 gånger i sekunden med en fördröjning på bara 0,005 sekunder, så du kan lta på att det du ser i sökaren stämmer med verkligheten.

Fujifilm X-H1 har fått en funktion som reducerar flimmer från bl.a. lysrör, vilket kan vara en fördel när du fotograferar sport inomhus. Kameran kan ta upp till 14 bilder i sekunden med elektronisk slutare.

Autofokusen har också förbättrats, så att den nu arbetar snabbare och mer exakt i svagt ljus.

Här kan du läsa mer om kompakta systemkameror

Bättre video i Fujifilm X-H1

Fujifilm har även gjort en del förbättringar på videosidan på X-H1. Nu kan du spela in i en kvalitet på upp till 200 megabit per sekund, och i Full-HD kan du spela in med upp till 120 bilder i sekunden, vilket innebär att du kan spela in i slowmotion.

Naturligtvis kan du även spela in i 4K och dessutom välja ett utökat dynamiskt omfång. X-H1 harockså fått en inbyggd mikrofon som du kan använda för att spela in ljud i 24 bitar med 48 kilohertz.

Det rekommenderade priset för kamerahuset är 18 999 kronor, och kameran säljs också i ett paket med det nya batterihandtaget VPB-XH1 och två extra batterier för 22 999 kronor.

Läs mer om kameror och annan utrustning från Fujifilm

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av