Överför bilder från mobilen på ett kick

Dina mobilbilder är snyggare på en stor skärm. Här visar vi hur du allra snabbast överför dem till din dator så att du kan bildbehandla dem – både från Android och iPhone.

26 juli 2016

Det är inte alltid så enkelt att överföra mobilbilderna som man skulle kunna tro, beroende på om din mobiltelefon har Android eller iOS och du använder en pc eller en Mac.

Det är inte säkert att systemen är helt kompatibla, och vissa metoder är snabbare än andra.

Det är enkelt med Iphone och Mac

Om du har en iPhone och en Mac är det enkelt att överföra bilderna automatiskt och trådlöst om du använder iCloud. När iCloud är installerat på både iPhone- och Mac-enheterna överförs bilderna automatiskt.

Om du föredrar att använda en kabel överför du bilderna till Foton eller Lightroom genom att ansluta telefonen till Mac-enheten och följa instruktionerna på datorskärmen.

Onedrive till Android

Om du har en Androidtelefon och vill överföra bilder på trådlös väg till en pc eller en Mac, är programmet Onedrive en utmärkt lösning. Programmet installeras på både datorn och mobilen, och sedan kan du komma åt bilderna från båda enheterna.

Android och Apple är inte helt kompatibla med varandra, så om du vill överföra bilder via kabel mellan en Androidtelefon och en Mac är gratisprogrammet Android File Transfer den smidigaste lösningen.

Du kan oftast själv välja om du vill använda de inbyggda programmen Apple Foton eller Microsoft Bilder eller Adobe Lightroom när du överför bilderna från telefonen till datorn.

I artikeln från Digital FOTO, som prenumeranter kan ladda ner gratis från länken högst upp på sidan får du en steg-för-steg-guide till hur du kan överföra bilder från iPhone och Android till både pc och Mac.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av