Samsung Galaxy S22 Ultra

Toppmodellen i nya Galaxy S22-serien är Samsung Galaxy S22 Ultra med fyrdubbla kameror.

Samsung Galaxy S22 trappar upp den artificiella intelligensen

Med de nya flaggskeppsmobilerna i Galaxy S22-serien sätter Samsung fart på den artificiella intelligensen, vilket uppges ge bättre nattbilder och porträtt.

Många mobiler använder datorteknik för att skapa snygga foton, och i Samsungs nya flaggskeppsmodeller får den artificiella intelligensen ett extra lyft.

En ny så kallad NPU, en processor som arbetar med artificiell intelligens, är upp till dubbelt så snabb som tidigare.

Syftet är att ge bilder som bland annat har fler detaljer och mindre brus vid fotografering på natten. Den artificiella intelligensen tar flera bilder som sätts ihop så att detaljer som annars skulle vara mörka blir tydliga.

Kvällsfoto med Samsung Galaxy S22.

Bland annat kvällsbilder uppges dra nytta av den förbättrade artificiella intelligensen i Samsung Galaxy S22-telefonerna.

Den artificiella intelligensen används också i kamerans porträttläge, som gör bakgrunden i porträtt oskarp. Enligt Samsung kan den artificiella intelligensen urskilja för- och bakgrund, så att till och med enstaka hårstrån blir skarpa mot en oskarp bakgrund.

Nytt råformat i Samsung Galaxy S22

En nyhet är att du nu kan ladda ner kameraappen Expert RAW till telefonerna. Den kan sätta ihop flera foton till en råfil med stort dynamiskt omfång, så att man kan plocka fram massor av detaljer i exempelvis Lightroom.

>Läs även: 5 goda skäl att fotografera i råformat

Galaxy S22-serien består av tre modeller. Samsung Galaxy S22 har en skärm på 6,1 tum medan Samsung Galaxy S22+ har en skärm på 6,6 tum.

Samsung Galaxy S22 och S22+ har samma kamerasystem med en ultravidvinkel på F2.2 med 12 megapixel, en vidvinkel på F1.8 med 50 megapixel och ett tele med 3x optisk zoom på F2.4 med 10 megapixel.

Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22 och S22+ har tre kameror på baksidan

Här är priserna på Samsung Galaxy S22

Den sista modellen i serien är Samsung Galaxy S22 Ultra med en skärm på 6,8 tum. Även den har en ultravidvinkel på F2.2 med 12 megapixel, men vidvinkelkameran på F1.8 har hela 108 megapixel. Förutom telet med 3x optisk zoom har Galaxy S22 Ultra även ett tele med 10x zoom på F4.9 med 10 megapixel.

>Läs även: 10 tips för att bli en bättre fotograf

En nyhet är att Ultra-modellen är utrustad med en så kallad S-pen, som du bland annat kan skriva för hand med direkt på skärmen.

Telefonerna ska finnas hos utvalda återförsäljare den 25 februari 2022. De rekommenderade priserna för 128 GB-versionerna är 9 690 kronor för Galaxy S22, 11 690 kronor för S22+ och 13 990 kronor för S22 Ultra.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av