Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 är de nya flaggskeppen från den koreanska tillverkaren.

© Samsung

Så bra är kameran hos Samsung Galaxy S10

Den koreanska mobiltillverkaren firar Galaxy-seriens tioårsjubileum. Det markeras med deras hittills häftigaste mobiltelefon. Samsung Galaxy S10 har bland annat fått en stor uppgradering på kamerafronten. Här går vi igenom de viktigaste fotonyheterna.

Ryktena har länge surrat om Samsungs nya flaggskeppstelefoner, men nu har de nya Samsung Galaxy S10-mobilerna officiellt lanserats, och på kamerafronten hittar vi massor av godsaker.

Samsung Galaxy S10 är en serie på totalt tre modeller. Den minsta modellen heter Samsung Galaxy S10e och har en dubbelkamera med vidvinkel och ultravidvinkel.

Samsungs Galaxy S10 har tre kameror

Det blir dock ännu häftigare hos de större modellerna Samsung Galaxy S10 och S10+, som har hela tre kameror på baksidan. Utöver vanlig vidvinkel och ultravidvinkel har de båda modellerna nämligen även en kamera med tele.

> Läs också: Tre coola saker med iPhone XS

Samsung Galaxy S10

Skärmen hos Galaxy S10 är av amoled-typen och har inbyggd fingeravtrycksläsare.

© Samsung

Vidvinkelkameran hos de båda mobilerna gör det möjligt att välja mellan bländare F1.5 vid svagt ljus och F2.4 för skarpa bilder i dagsljus. Kamerorna har också artificiell intelligens som ska göra det lättare att ta riktigt bra bilder med mobilen.

Ultravidvinkelkamerorna har 16,0 megapixel och en bildvinkel på 123 grader, vilket är samma som hos människoögat. Det är perfekt när man ska fånga de vida vidderna.

Vidvinkelobjektivet motsvarar 26 mm. Här är upplösningen på 12,0 megapixel, och kameran har inbyggd optisk och digital bildstabilisering.

Teleobjektivet motsvarar 52 mm och kameran har en upplösning på 12,0 megapixel. Konkurrenten Huawei Mate 20 Pro har för övrigt också ultravidvinkel, vidvinkel och tele.

>Läs också: Få bättre bilder med smart objektiv på mobilen

Samsung Galsxy S10

De tre kamerorna på baksidan sitter på rad med en liten blixt bredvid.

© Samsung

Kameran kan på intelligent vis analysera motivet för att välja rätt kamerainställningar. Med funktionen Shot Suggestion kan Samsung Galaxy S10 automatiskt föreslå de optimala beskärningarna av motivet.

Samsung Galaxy S10 kommer snart till butikerna

Samsung Galaxy kommer att finnas i butikerna från och med den 8 mars.

De rekommenderade priserna är 9990 kronor för Samsung Galaxy S10, medan Galaxy S10+ kostar 10 990 kronor och Galaxy S10e kostar 8490 kronor. Priserna gäller för versionerna med 128 GB. 

Du kan läsa mer om Samsung Galaxy S10 här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av