Få bättre bilder med 3-i-1 objektivkit för din mobiltelefon

Med en objektivsats för din mobiltelefon kan du få spännande bilder som annars inte skulle vara möjliga. Här får du både vidvinkel, makro och fiskögeobjektiv som enkelt monteras på alla slags kameratelefoner.

12 september 2018

Den bästa kameran är den som du har med dig.

Det var i varje fall det mantra som den amerikanske stjärnfotografen Chase Jarvis använde då han 2009 lanserade den då revolutionerande fotoappen ”Best Camera”.

Och det är väl inte helt fel. Även de mest garvade fotografer använder kameran i mobiltelefonen ibland, just för att mobilen alltid ligger i fickan.

Få tillgång till egenskaperna hos ”en riktig kamera” i mobilen

Det finns otaliga appar som kan optimera dina mobilbilder – kamera-appar som ger dig möjlighet att fotografera manuellt, redigeringsprogram och mycket mer, men ingen app kan ändra objektivets egenskaper.

Det kan å andra sidan en objektivsats där du monterar olika objektiv på din smartphone beroende på vad du vill fotografera.

Få tre objektiv till din mobil till specialpris med Digital FOTO. – Se dem här

mobilobjektiv monterat på iPhone
Mobilobjektiv

Objektiven monteras på mobiltelefonen med en solid klämma som du använder för att montera det aktuella objektivet. Klämman är tillräckligt bred för att kunna klämma om en mobil med hölje. 

Objektiven hålls på plats med en klämma så att du kan använda dem på alla kameratelefoner – även om du har ett hölje runt din smartphone.

Kom riktigt nära med makroobjektivet

Vi har varit ute och testat objektiven, och speciellt makroobjektivet är riktigt spännande, Plötsligt kommer du riktigt nära och kan fånga mycket små detaljer i motivet. 

Häst fotograferad med makroobjektiv på iPhone SE
Makro

Här har vi gått riktigt nära ögat på en ponny med makroobjektivet monterat på en iPhone SE. 

Att montera objektivet på mobiltelefonen är enkelt och klämman når lätt runt en telefon i ett mobilhölje. Den lilla klämman sitter stadigt på telefonen och de tre objektiven skruvas fast med kraftig gängning.

Läs också: 5 tips för bättre bilder med mobilen

Få med allt med vidvinkel- eller fiskögeobjektiv

Med de två andra objektiven i satsen får du med ännu mer i dina bilder, och speciellt fiskögeobjektivet gör att en kreativ mobilfotograf kan ta kul bilder. 

Växt fotograferad med fiskögeobjektiv för smartphone
Fisköga

Det finns en uppsjö av kreativa möjligheter när du fotograferar med fiskögeobjektivet. 

Vidvinkelobjektivet gör (naturligvis) att du får med mer i bilden. Det ger en liten förvrängning vid motiv som befinner sig nära kameran. 

Objektivet lämpar sig särskilt bra för landskapsfotografering.

Läs också: 5 tips för bättre landskapsbilder

Exempel på bilder fotograferade med vidvinkelobjektiv för mobiltelefon
Vidvinkel

Bilden till vänster har fotograferats utan extra objektiv, medan bilden till höger har tagits med vidvinkelobjektiv.

Så får du objektiven för din mobiltelefon

Just nu kan du få 3-i-1-satsen med mobilobjektiv när du börjar prenumerera på Digital FOTO till specialpris. - Se hur mycket du sparar här.

Om du redan är prenumerant kan du snart köpa objektiven i Moreshop till rabatterat pris när du loggar in med ditt prenumerationsnummer. 

Porträtt med fiskögeobjektiv
Fisköga

Porträttbilder som tas med fiskögeobjektiv är kanske inte de mest smickrande, men objektivet gör att du kan ta kul och annorlunda bilder. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av