Nya Apple iPhone XS

De nya iPhone-modellerna har en elegant helskärmsdesign och en kraftfull A12-processor som sägs ge en snabbare kamera. 

© Apple

De mest uppseendeväckande finesserna hos iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr

Apple har nu presenterat tre nya mobiltelefoner – iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr. Vi har sammanställt de tre funktionerna som vi är gladast över.

12 september 2018 av Sarah Marie Winther

Om du fotograferar porträtt och landskapsbilder med mobilen kan du absolut se fram emot när iPhone Xs och iPhone Xs Max kommer ut i butikerna.

För även om dubbelkameran på de nya modellerna har samma upplösning som förra årets modeller, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X, har utvecklarna hos Apple lagt till ett par nya, intressanta funktioner i de nya mobilerna.

Och då talar vi om funktioner som potentiellt kan göra gränsen mellan mobiltelefoner och systemkameror ännu mer flytande. 

Läs också: Våra första intryck av iPhone X

De här tre sakerna ser vi fram emot att testa hos de nya modellerna:

iPhone Xs och iPhone Xs Max

De nya iPhone-modellerna blir större än någonsin.

© Apple

1. Justerbart skärpedjup hos de nya iPhone-modellerna

Nu behöver du inte längre irritera dig över den tråkiga bakgrunden på din porträttbild. Nu kan du nämligen anpassa skärpedjupet i bildredigeringen.

Med funktionen "Depth Control" kan du ge porträttbilder ett så litet skärpedjup att det motsvaras av bländare F1.4 och därmed åstadkomma en tjusig bokeh, vilket tidigare har krävt en systemkamera.

Både bak- och frontkameran kommer att få den här funktionen.

2. Intelligent HDR

Det blir också lättare att få fram detaljer i skuggor och högdagrar. Det sker faktiskt helt automatiskt om du fotograferar med funktionen "Smart HDR".

Varje gång som du tar en bild tar kameran en rad "buffertbilder" med olika exponeringar, bl.a. en med lång slutartid som ska ta fram detaljer i skuggområden.

Sedan analyserar kameran bilderna, väljer ut de bästa och lägger samman dem för att skapa den snyggaste och detaljrikaste versionen av ditt motiv.

3. Video med stereoljud

Enligt Apple är videokvaliteten i iPhone Xs och iPhone Xs Max bättre än hos någon annan mobiltelefon. 

Det beror bland annat på den större och dubbelt så snabba sensorn som gör det möjligt att åstadkomma bättre resultat i svagt ljus samt ett större dynamiskt omfång vid inspelning med upp till 30 bilder i sekunden.

Samtidigt ger de fyra inbyggda mikrofonerna möjlighet för att spela in ljud i stereo, vilket är extremt effektfullt om du t.ex. filmar sport. 

> Lär fler nyheter och information om iPhone här

iPhone Xs och iPhone Xs Max

Bonus: Något bättre specifikationer

Om man tittar på specifikationerna har en del mindre förbättringar gjorts av förra årets modeller. De nya iPhone-modellerna har fått en ny A12-processor som sägs ge kameran ännu snabbare och bättre.

I likhet med iPhone 8, 8 Plus och X har dubbelkameran på baksidan av iPhone Xs och Xs Max en upplösning på 12 megapixel.

I den ena kameran har ljusstyrkan dock förbättrats från F2.8 till F2.4. Båda kamerorna har optisk bildstabilisering, och telekameran har 2x optisk zoom.

Förutom iPhone Xs och Xs Max lanseras även en budgetvänlig version, Xr, som är större än Xs, men som å andra sidan har LCD-skärm till skillnad från de övriga modellerna som har skärmar med den nyare OLED-tekniken.

De nye iPhone-modellerna förväntas komma ut i butikerna i slutet av september.

> Om du tycker att drygt 18 000 kronor är i dyraste laget kan du i stället ge din befintliga mobil fler möjligheter med extra objektiv till mobilen. 

Du kan köpa ett 3-i-1-objektiv till mobilkameran med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 98 kronor inkl. porto och expeditionsavgifter. Se erbjudandet här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av