Google Pixel smartphone

Google lanserar Pixel – är detta världens bästa kameramobil?

Googles nya mobiltelefon Pixel drar ifrån Apples iPhone 7 i flera tester, och är möjligtvis marknadens bästa kameramobil just nu. Men tyvärr kommer den förmodligen inte till försäljning i Norden i första taget.

6 oktober 2016

När det gäller Nexus-mobilerna har sökmotorjätten tidigare samarbetat med LG, Samsung och Huawei, och utlovat direkta uppdateringar när nya Android-versioner släpps.

Nu lanserar Google mobilen Pixel som är en renodlad Google-produkt, och som är späckad med många av de nya tekniska lösningar som Google har arbetat med under årens lopp.

Särskilt på kamerasidan ligger mobilen i framkant.

Får toppbetyg i test

Kameran på 12,3 megapixel har redan fått betyget 89 på webbplatsen DxOMark, vilket är det högsta betyg som hittills har delats ut för en mobilkamera. Därmed drar den ifrån Apples nya iPhone 7.

> Läs också: Därför gillar vi nya iPhone 7

Pixel har ett F2.0-objektiv, och autofokusen är en kombination av fasdetektering och lasermätning. Mobilen kan spela in video i en upplösning på 4K med 30 bilder i sekunden eller HD1080 med 120 bilder i sekunden.

Google har dock i första hand prioriterat den brittiska och den tyska marknaden, så vi vet ännu inte när Google Pixel kommer till Norden.

Priset för den lilla modellen med en skärm på fem tum och 32 GB minne är satt till 650 USD, vilket tyder på ett svenskt pris på omkring 7000 kronor.

Läs mer om Google Pixel här.

> Läs också: Se våra första intryck av kameran i iPhone 7

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av