Light L16

Den lite udda Light L16-kameran har hela 16 objektiv med var sin bildsensor.

© Light

Se bilder från kamera med 16 objektiv

Den amerikanska tillverkaren Light har utvecklat den speciella L16-kameran med 16 objektiv och bildsensorer. Det ger alldeles nya möjligheter i ett kompakt format, och nu har Light offentliggjort bilder i full upplösning från L16.

3 augusti 2017 av Kristoffer Engbo

Den amerikanska tillverkaren Light har under de senaste åren arbetat med att utveckla den väldigt speciella kameran L16 som innehåller hela 16 kameramoduler.

Enligt Light ska detta göra det möjligt att ta bilder i DSLR-kvalitet, men med en mycket mindre kamera, och nu har företaget offentliggjort bilder i full upplösning tagna med L16.

Skeppsvrak

Light har bland annat lagt ut den här bilden som är tagen med L16.

© Courtesy: Light

Kameran har en upplösning på minst 52 megapixel, men den varierar stort. Porträttbilden nedan är således på hela 81,0 megapixel. Du kan själv granska bilderna i hög upplösning genom att hämta dem längst ner i Lights eget galleri.

Kubansk cowboy

I bilden av den kubanska cowboyen, som Light har lagt ut, kan man se hur L16 kan ge oskärpa i för- och bakgrunden.

© Courtesy: Light
Horseshoe Bend

Light har även lagt ut den här bilden från Horseshoe Bend i Arizona.

© Courtesy: Light

Vid en första anblick ser bilderna från L16 tjusiga ut, och i porträttet ser man att kameran kan ta bilder med en oskarp bakgrund. Om man zoomar in till 100 procent i ett bildbehandlingsprogram ser man att detaljåtergivningen inte riktigt är i samma klass som hos en DSLR, men upplösningen är å andra sidan väldigt hög.

De 16 kameramodulerna är fördelade i tre olika grupper: fem med en brännvidd som motsvarar 28 mm med F2.0, fem på 70 mm F2.0 och sex på 150 mm F2.4.

Bilderna från tio av modulerna läggs samman till en bild, vilket sägs göra det möjligt att få mindre brus och ett större dynamiskt omfång samt att zooma mer än fem gånger. Man kan justera fokus och skärpedjup efter att man har tagit bilden. De första L16-kamerorna ska enligt uppgift vara på väg till de kunder som har förbeställt, men det tar ett tag innan det återigen går att köpa kameran.

Light har spelat in en video om kameran, och du kan se den nedan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av