Sony ZV-1 II

Sony ZV-1 II mäter 10,6 x 6,0 x 4,7 cm och väger bara 292 gram.

© Sony

Sony ZV-1 II: Lätt kamera med massor av vidvinkel

Sony ZV-1 II är en kompaktkamera med en stor 1”-sensor. Modellen har större vidvinkel och professionella foto- och videofunktioner.

23 maj 2023 av Poul Siersbæk

Sony ZV-1 II är en kraftigt uppdaterad version av kompaktkameran ZV-1. Kameran väger bara 292 gram och har fortfarande en stor 1”-sensor på 20 megapixel, men det är främst i objektivet som vi hittar spännande nyheter. Zoomobjektivet, som motsvarade 24–70 mm i den gamla modellen, motsvarar nu 18–55 mm.

Sony har alltså prioriterat mer vidvinkel framför måttligt tele. Det passar bra i en kompaktkamera som ZV-1 II med många kraftfulla videofunktioner. Ultravidvinkeln är nämligen perfekt för selfies där du inte bara får med dig själv i bilden utan även mycket av bakgrunden.

>Läs även: Allt du behöver veta om actionkameror

Sony ZV-1 II

Kameran har en pekskärm som kan vinklas i alla riktningar.

© Sony

Smart sätt att få oskarp bakgrund

Objektivet har ett bländarområde som går från F1.8 på 18 mm till F4.0 på 55 mm. Den höga ljusstyrkan gör det inte bara enklare att fotografera i svagt ljus – den gör det också lättare att få en oskarp bakgrund.

Och om du vill ha oskärpa på bakgrunden kan du dessutom använda den smarta bokeh-knappen. Då anpassas bländaren automatiskt, och bakgrunden blir oskarp utan att du själv behöver välja bländare.

Kameran kan fotografera i både råformat och jpeg, och den filmar i 4K med 30 bilder per sekund. Du kan filma i professionella format som Cinematic Vlog och spara egna förinställningar. Det medföljer ett litet vindskydd för de inbyggda stereomikrofonerna.

Sony ZV-1 II kostar 12 000 kronor.

>Läs vår recension av Sony ZV-1 II här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av