Fujifilm X100V

Nya Fujifilm X100V är en uppgraderad kamera i kompakt och snygg design, vilket gör den perfekt för bl.a. storstadssemestern.

© Fujifilm

Därför är Fujifilms X100V den perfekta kompaktkameran

Den senaste medlemmen av Fujifilms X100-serie har uppdaterats med ett helt nytt objektiv, ny sensor, en pekskärm som kan vinklas, med mera.

5 februari 2020 av Sarah Marie Winter

Det är knappt tio år sedan den första kameran i Fujifilms X100-serie lanserades, och nu är den femte generationen av de lyxiga kompaktkamerorna här. 

De största nyheterna hos nya X100V är APS-C-sensorn på 26 megapixel – samma som den som återfinns i den dyrare systemkameran X-Pro3 – en ny pekskärm som kan vinklas åt två håll samt ett helt nytt 23mm F2.0-objektiv. 

Bland övriga nya funktioner kan man nämna möjligheten att filma i 4K, en tagningshastighet på 20 bilder i sekunden med elektronisk slutare och 11 bilder i sekunden med mekanisk slutare samt en förbättrad autofokus.

> Läs också: 4 skäl till att välja en kompaktkamera

Fujifilm X100V

Den nya modellen har fått en LCD-pekskärm på 3,0 tum med en upplösning på hela 1 620 000 punkter.

© Fujifilm

Bättre design och vädertätning

Dessutom har den klassiska designen som kännetecknar X100-serien förbättrats. 

Bland annat ska greppet ha blivit bättre, medan ISO-inställningsratten har fått en ny låsfunktion som gör att man kan byta ISO-värde snabbare.

En nyhet är att kamerahuset är vädertätat. Dock behöver man en adapterring och ett skyddsfilter om man vill att även objektivet ska kunna klara en regnskur. 

> Läs också: Det tyckte vi om Fujifilm X-Pro 3

Med de många nya förbättringarna och uppgraderingarna är nya X100V en stark kandidat till titeln som den perfekta kompaktkameran.

Det är faktiskt bara storleken och det fast monterade objektivet som skiljer den från modellen X-Pro3. Detta gör X100V till den perfekta kameran för bl.a. storstadssemestern där man inte vill stå och fumla med objektiv. 

Fujifilm X100V finns tillgänglig i svart och silver och kommer till butikerna i mars. Det rekommenderade priset blir 15 699 kronor.

Läs mer om den nya kompaktkameran här.

> Läs också: Nya objektiv från Fujifilm slår två rekord

Fujifilm X100V

Fujifilm X100V har fått en topp- och bottenplatta i svarvat aluminium med en slät beläggning. 

© Fujifilm

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av