Nikon DL24-500 F2.8-5.6

Nikon skrotar kompaktkameraserie.

© Nikon

Nikon skrotar utannonserad exklusiv kameraserie

I juni 2016 skulle en ny härlig kameraserie från Nikon sett dagens ljus, men den blev försenad. I dag har man meddelat att den inte alls kommer att släppas.

13 februari 2017 av LH

Enligt de ursprungliga planerna skulle Nikons DL-serie av exklusiva kompaktkameror med 1"-sensor, DL18-50 F1.8-2.8, DL24-85 F1.8-2.8 och DL24-500 F2.8-5.6, komma ut i butikerna i juni 2016. 

Men lanseringen av de tre härliga kameror försenades efterdom man hade upptäckt problem med en av kamerans integrerade kretsar. Dessutom drabbades Nikon under våren svårt av jordbävningar som gick ut över produktionen i företagets fabriker.

Exklusiva kompaktkameror överges

I dag har Nikon meddelat att DL-serien av toppmodeller skrotas helt. Anledningen sägs vara att man ifrågasätter hur pass lönsamma kamerorna kommer att vara med de ökande produktionskostnaderna i kombination med en mindre köpglad marknad.

Extraordinär miljardförlust

Det senaste året har på det hela taget varit hårt för Nikon, som i dag också har meddelat att företaget gör en brakförlust på omkring 2,3 miljarder kronor. Företaget är dessutom igång med en större omstrukturering. 

Här hittar du mer ingående information.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av