Panasonic Lumix S1R

Panasonic Lumix S1R är en av de nya kamerorna som vi ser fram emot under 2019.

© Panasonic

De här kamerorna ser vi fram emot 2019

En rad intressanta kameror är på ingång. Här visar vi vad du har att se fram emot och vad vi förväntar oss av kameratillverkarna 2019.

2018 var året när Canon och Nikon äntligen släppte spegellösa fullformatskameror, och under året kom också massor av andra intressanta kameror.

2019 verkar bli minst lika intressant som 2018, och redan nu känner vi till ett flertal spännande kameror som kommer på marknaden 2019. 

Här kan du se vad vi ser fram emot mest på kamerafronten under det kommande året. 

Panasonics nya fullformatskamera

Ända sedan Panasonic 2007 lanserade sin första digitala DSLR-kamera har tillverkaren endast använt Four Thirds-bildsensorer med en storlek på 17,3 x 13 mm.

Men på Photokina-mässan i september 2018 presenterade Panasonic hela två kameror med den stora fullformatssensorn, nämligen Panasonic Lumix S1 och Panasonic Lumix S1R.

Kamerorna använder så kallad L-fattning som även Leica och Sigma kommer att vara kompatibla med. 

De båda kamerorna Panasonic Lumix S1 och Panasonic Lumix S1R väntas komma ut på marknaden i vår, och vi ser fram emot att få testa dem.

Mer spegellöst med fullformat

Sony har närmast regerat i ensamt majestät på marknaden för spegellösa kameror med fullformat, men nu har de fått sällskap av såväl Panasonic som Canon och Nikon med de nya modellerna Canon EOS R samt Nikon Z 6 och Nikon Z 7.

Vi längtar efter att få se vad Sony kommer att svara med, och hur Canon och Nikon kommer att följa upp sina lyckade debuter.

Den första digitalkameran från Zeiss: Zeiss ZX1

Zeiss ZX1

Den kommande Zeiss ZX1 har en skärm på hela 4,3 tum, som naturligtvis är tryckkänslig.

© Zeiss

En av de största överraskningarna på Photokina-mässan 2018 var Zeiss första digitalkamera, Zeiss ZX1, som kommer ut i butikerna under 2019.

Zeiss ZX1 är en kompaktkamera med en stor fullformatssensor med ett ljusstarkt objektiv på F2.0 och en fast brännvidd på 35 mm.

Andra spännande aspekter med kameran är att Zeiss ZX1 har inbyggt Lightroom för råkonvertering, och så använder den inte minneskort, utan sparar bilderna i sitt inbyggda lagringsutrymme på 512 GB.

Vi ser bland annat mycket fram emot att testa hur bra kameran samverkar med sitt inbyggda Lightroom.

Olympus nästa drag

Det har varit rätt tyst kring Olympus under 2018. De har bara lanserat en enda ny kamera, PEN E-PL9, som är en mindre uppdatering av den tidigare modellen. 

Samtidigt har alla de stora konkurrenterna lanserat nya kameror med fullformat eller ännu större bildsensorer.

Det ryktas om en ny toppmodell bland deras Micro Four Thirds-kameror, men Olympus är snart den enda stora kameratillverkaren som inte har några kameror med sensorer i fullformat eller större, så det är kanske ännu mer på gång?

Kan du gissa våra 25 favoriter från 2018?

I Bonnier Digital FOTO nummer 1/2019, som finns ute i butikerna nu, kan du se vilka produkter som vi gillade bäst under 2018 när vi fick välja med hjärtat. 

Vi har gått igenom årets produkter och valt ut våra favoriter utifrån deras spännande funktioner, lysande idéer och höga kvalitet. 

I Fördelszonen kan du som prenumererar titta närmare på vilken fotoutrustning som vi utser till Årets produkter. Vi har sammanställt tungviktarna i våra tester och ger dig full översikt över produkterna från 2018 som är värda en extra titt. 

> Prenumererar du inte ännu? Just nu kan du få en praktisk fotojacka i härlig kvalitet till ett extraordinärt bra pris med Bonnier Digital FOTO. Jackan har i sig ett värde på 650 kronor, men nu kan du få den med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 59,50 kr + porto och expeditionsavgifter. Se erbjudandet här.

25 favoriter i Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av