Man kör genom skogen på mountainbike medan han spelar in med actionkameran Osmo Action 3
© DJI

Ny actionkamera från DJI – se de häftiga funktionerna här

Den senaste actionkameran i Osmo Action-serien har sett dagens ljus, och den har flera nya funktioner och förbättringar som imponerar på oss. Se dem här.

DJI har släppt en helt ny actionkamera, Osmo Action 3, som utan problem hänger med på skidturer och bergsbestigningar och till och med dykningar vid korallrev.

Den är nämligen både köldtålig och vattentät och klarar temperaturer ned till 20 minusgrader, och den tål 16 meters vattendjup utan att gå sönder. Och det bästa är att man inte ens behöver köpa dyr extrautrustning – det är bara att ladda batterierna och ge sig ut på äventyr.

Utöver den förbättrade vatten- och vädersäkringen kan nya Osmo Action 3 även filma under betydligt längre tid. Hela 160 minuters inspelning utan paus i Full HD-kvalitet är imponerande – mer än en och en halv timme längre än föregångaren Osmo Action 2.

Batteritiden är dock uppmätt i DJI:s laboratorium, så man ska inte förvänta sig att den håller lika länge ute i vildmarken.

I större format, som 4K, kan den nya kameran till exempel filma i 90 minuter med 60 bilder per sekund.

> Läs även Så får du bättre bilder med en actionkamera

Kvinna fotograferar med actionkamera medan hon dyker djupt under vattnet

Om man köper ett undervattenshus till kameran kan man dyka med den ända ner till 60 meters djup, enligt DJI.

© DJI

Har aldrig varit mer ljuskänslig

Precis som föregångaren har nya Osmo Action 3 en 1/1,7-tumssensor, men ljuskänsligheten har ökat till ISO 12 800 istället för föregångarens 6 400.

Den nya actionkameran har även en pekskärm mer än den äldre versionen. Den nya pekskärmen sitter på kamerans framsida, och båda skärmarna har en vattenavvisande beläggning. På så sätt blir kameran enklare att använda med våta händer, lovar kameratillverkaren.

Snabbstart med actionkameran

Sist men inte minst har DJI byggt vidare på sitt system med magnetfästen som gör att man snabbt monterar kameran på stativ, hjälmar och selfiestänger. Och det går lika snabbt att ta bort den igen.

Om man har Osmo Action 3 på en selfiepinne kan man för övrigt använda funktionen Invisistick, som med hjälp av artificiell intelligens automatiskt tar bort pinnen ur dina bilder.

Vi ser fram emot att testa om den nya actionkameran lever upp till alla löften när vi recenserar den. Till dess kan du läsa vår recension av föregångaren och andra nya actionkameror i Fördelszonen.

Du kan se fler funktioner hos den nya actionkameran i videon nedan. 

Osmo Action 3 finns redan i butik och kostar 4 199 kronor.

> Läs även Recension: DJI Action 2

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av