Sony FE 35mm F1.4 GM

Objektivet tillhör den exklusiva GM-serien.

© Sony

Ljusstarkt Sony-objektiv i toppklass

Sony har lanserat objektivet FE 35mm F1.4 GM, med optisk kvalitet i toppklass. Objektivet är anpassat för Sonys spegellösa systemkameror med fullformatssensor – och vi har redan testat det.

Sony har ett brett utbud av exklusiva objektiv i den professionella G Master-klassen, och nu har serien precis utökats med ännu en pärla. Det rör sig om den måttliga vidvinkeln Sony FE 35mm F1.4 GM, som passar som hand i handske med Sonys spegellösa systemkameror med fullformatssensor.

Enligt Sony passar objektivets upplösning, kontrast och skärpa ända ut i bildhörnen optimalt med bl.a. A7R IV med sin 61,0-megapixelsensor.

>Läs också: Därför är ett 50 mm-objektiv din nya vän

Sony FE 35mm F1.4 GM

Via en liten knapp, kan man snabbt välja om bländaren ska justeras stegvis eller helt glidande.

© Sony

Snabb och säker autofokus

Det ljusstarka objektivet har inte mindre än två fokusmotorer, som kallas för XD Linear Motors, vilket ska ge blixtsnabb, tyst och säker autofokus utan vibrationer.

Fokuseringen sker internt i objektivet, så FE 35mm F1.4 GM bibehåller sin kompakta längd på 9,2 cm. Minsta fokusavstånd med autofokus är 27 cm, medan den bara är 25 cm när man fokuserar manuellt.

En programmerbar knapp på sidan kan i utgångsläget användas för att fokusera, men den kan även ställas in på andra funktioner.

>Läs också: Det behöver du veta innan du köper ett objektiv

Sony utlovar förnämlig bokeh

Sony har designat objektivet med 11 cirkulära bländarlameller, vilket ska ge en fin bakgrundsoskärpa, och tack vare den korta närgränsen går det också att ta fina närbilder ur ett intressant perspektiv.

Enligt Sony ska speciella beläggningar på objektivet minimera reflexer, och även andra optiska fel ska var under total kontroll. 

Objektivet, som bara väger 445 gram, kostar 19 000 kronor.

Läs vår recension

Vi har redan fått testa det spännande objektivet, och recensionen ligger redo för dig i Fördelszonen. Här kan du läsa om objektivet levde upp till våra väldigt höga förväntningar.

>Läs recensionen av Sony FE 35mm F1.4 GM här 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av