Recenserade produkter i augusti 2023

Månadens recensioner av fotoutrustning i Fördelszonen – augusti 2023

Här får du en översikt över kameror, objektiv och fotoprodukter som vi testade i augusti 2023.

På Bonnier Digital FOTO testar vi ständigt ny fotoutrustning, och i augusti 2023 recenserade vi nya systemkameror, ett objektiv, en actionkamera, mikrofoner och mycket mer. Här kan du se all utrustning som vi recenserade i augusti 2023, och du kan naturligtvis läsa de fullständiga recensionerna i Fördelszonen.

DJI Inspire 3

Lyxdrönaren ligger i en mycket hög prisklass, men så har den också en kamera med fullformatssensor där du själv kan byta objektiv. Du kan bilderna som vi tog med den stora kameradrönaren i vår recension.

Läs recensionen av DJI Inspire 3 här.

Sony Xperia 1 V

Den här flaggskeppstelefonen är det närmaste du kommer upplevelsen av en systemkamera i en mobil. Gränssnittet i kameraappen liknar Sonys kameror, och man har snabb åtkomst till bland annat ljusmätning, ISO och fokusinställningar.

Läs recensionen av Sony Xperia 1 V här.

Insta360 GO 3

Insta360 GO 3
© Insta360


Medan actionkameror från DJI och GoPro följer en konservativ mall, har Insta360 en helt annan inställning. Kameradelen mäter bara 5,5 x 2,3 cm och väger 35 gram. Och nu levereras den med ett laddningsfodral som kallas Action Pod, som även har en skärm, kan användas som fjärrkontroll och laddar kameradelen.

Läs recensionen av Insta360 GO 3 här.

Sony ECM-M1

Denna lilla mikrofon för Sonys systemkameror är banbrytande. Via en ratt på baksidan kan den ställas in i åtta olika lägen, beroende på varifrån du vill fånga upp ljudet.

Läs recensionen av Sony ECM-M1 här.

Xiaomi 13 Pro

Den här mobilen har en vidvinkelkamera med en – för en mobil – enorm 1”-sensor. Leica har satt sitt namn på kamerasystemet och objektiven, och de har också ett finger med i spelet när det gäller den utmärkta kameraappen, som låter dig välja mellan två Leica-bildstilar till dina bilder.

Läs recensionen av Xiaomi 13 Pro här.

Saramonic BlinkMe B2

Saramonic BlinkMe B2

Mikrofonsystemet BlinkMe B2 består av en mottagare och två mikrofonenheter som skickar signalen trådlöst till mottagaren. Alla tre enheterna är utrustade med pekskärmar.

Läs recensionen av Saramonic BlinkMe B2 här.

Sony FE 16-35mm F2.8 GM II

På den andra generationen av vidvinkelzoomen i den lyxiga GM-serien har Sony hyvlat bort en femtedel av vikten, och något har hänt med optiken.

Läs recensionen av Sony FE 16-35mm F2.8 GM II här.

Sony A7CR

Sony A7CR
© Sony

A7CR är en kompakt version av den högupplösta, nästan blåblodiga A7R V. Den nya minimodellen har samma sensor med 60,2 megapixel och samma intelligenta autofokus som känner igen människor, djur, fåglar etc.

Läs recensionen av Sony A7CR här.

Sony A7C II

Det här är världens minsta systemkamera med fullformatssensor, inbyggd bildstabilisering och elektronisk sökare.

Läs recensionen av Sony A7C II här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av