Test av stativ i Prylguiden

Prylguiden: 3 bra stativ för mindre än 1500 kronor

I vårt testcenter, Prylguiden, kan du jämföra flera hundra produkter utifrån bland annat pris, betyg och specifikationer. Vi har hittat tre prisvärda stativ.

7 oktober 2016

Ett stativ är oumbärligt om du ska jobba med långa slutartider, och det kan vara till stor hjälp i samband med makrofotografering, porträttfotografering och landskapsfotografering.

På det hela taget kan ett bra stativ hjälpa dig att ta skarpare bilder.

I det senaste numret av Digital FOTO testar vi lätta stativ som kostar mindre än 5000 kronor, och i vårt nylanserade testcenter, Prylguiden, har vi hittat tre bra stativ för mindre än 1500 kronor.

> Läs också: Lätta fotostativ till entusiasten.

De tre stativen är Slik PRO 340DX + SBH-200DQ, Rollei Fotopro C4i + FPH-53P och Braun Ceres 1018. Det sistnämnda är det billigaste av de tre för 1200 kronor, men det får också lägst betyg i testet.

Däremot är slutsatsen av testet att Slik Pro är det bästa lågprisstativet som vi har testat på Digital FOTO. Priset på detta är 1325 kronor.

> Se jämförelsen och läs hela omdömena här i Prylguiden.

I Prylguiden kan du naturligtvis även hitta tester av andra stativ och en massa annan intressant fotoutrustning, kameror och objektiv.

> Läs också vår presentation av den nya Prylguiden: Få åtkomst till alla Digital FOTOs recensioner på Prylguiden

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av